microdermabraziune-cu-cristale-sau-cu-diamanteMicrodermabraziunea este unul dintre cele mai eficiente tratamente ale pielii care sunt in prezent disponibile.

Microdermabraziunea se face cu un aparat microdermabraziune care poate sa fie cu diamante sau cu cristale, si reprezinta o metoda foarte moderna si eficienta prin care pielea se exfoliaza si se elimina impuritatile sau celulele moarte care se afla pe primul nivel al pielii.

Doua din cele mai cunoscute sau cele mai populare tehnici de dermabraziune sunt cea cu diamante si cea cu cristale. Daca punem in balanta avantajele si dezavantajele, dar si riscurile pe care cele doua metode le prezinta, specialistii inclina in general in favoarea peelingului cu diamante.

Pentru aceasta decizie motivul este ca utilizarea cristalelor are diverse efecte secundare pentru tesuturile pacientilor care au astfel de tratamente. Peelingul utilizand cristale merge putin diferit comparativ cu cel care se bazeaza pe utilizarea diamantelor.

Praful care rezulta in urma procesului poate sa fie inhalat si are toate sansele sa intre in gura si in ochi. Noi va propunem sa cititi mai jos care sunt toate avantajele si dezavantajele pe care fiecare tehnica le implica.

Procesul traditional de realizare a dermabraziunii implica utilizarea unor cristale care sa creeze acel efect de abraziune a tegumentului.

Se va produce un praf ce poate sa fie nociv chiar daca a fost dovedit deja faptul ca nu exista in el compusi cangerigeni sau care sa genereze alergii. In aceasta zona exista cateva controverse medicale legate de efectele secundare.

Microdermabraziunea utilizand cristale nu se recomanda pentru a fi utilizata in zone apropiate gurii sau ochilor in care ridurile fine apar primele. Procesele care formeaza tehnica sunt vacuumul si anume pulverizarea in urma puternii negative si aspirarea, au loc in circuite inchise si asta face ca sistemul sa poarte numele de sistem inchis.

Aparatele traditionale care sunt utilizate in aceste tratamente pot sa foloseasca mai multe tipuri de cristale printre care vom enumera corindonul care este un oxid de aluminiu, bicarbonatul de sodiu, clorura sodica, oxidul de magneziu.

Pentru ca aceasta tehnica sa poata sa fie aplicata se vor minimiza pe cat posibil riscurile in cazul in care aplicarea este insotita si de masuri de precautie precum acoperirea ochilor cu o pereche de ochelari speciali facuti din cauciuc, si acoperirea nasului.

Cristalele de corindon sunt folosite cel mai des pentru ca au anumite proprietati care le fac unice, si adecvate pentru acest tratament.

Sunt si unele avantaje ale lor: au o suprafata aspra care este perfecta pentru a exfolia pielea, sunt foarte eficiente din punct de vedere abraziv pentru ca au forme neregulate, nu genereaza reactii alergice ori adverse si nu sunt toxice in momentul inhalarii, pentru ca sunt inerte, nu sunt produse cancerigene, au o duritate foarte mare si numai diamantul poate fi mai dur fata de oxizii de aluminiu, aceasta fiind de fapt si o caracteristica ce le face foarte bune in eliminarea celulelor moarte, pretul este unul accesibil, nu absorb nimic, au o greutate mica fiind mult mai usoare comparativ cu alti oxizi de metal, ceea ce face mai usoara pulverizarea de catre aparatele care le utilizeaza.

Categorized in: