iPhone-ul meu are sticla sparta – cat ma va costa inlocuirea?
Ti s-a spart sticla de pe iPhone? Iti voi povesti despre o intamplare cu iPhone-ul meu, pentru ca si eu i-am spart sticla acum ceva vreme. Cauti inlocuire geam iPhone? Intra pe ServiceGsm.ro.

Acum vreo 2 luni, intr-o noapte, am scapat iPhone-ul din mana pe gresia dura din bucatarie si cand l-am ridicat, am vazut ca sticla s-a crapat: aparusera 5 dungi pe diagonala ecranului, dar cumva la interior, pentru ca in momentul in care apasam cu degetul pe sticla, miscarea era neintrerupta, nu existau cioburi sau altceva care sa impiedice miscarea degetului meu.

Se pare ca se crapase de fapt touch screen-ul de sub sticla de protectie. In consecinta, nu mi-am mai putut folosi smartphone-ul.

Telefonul suna dar nu puteam sa raspund, alarmele programate sunau la momentul potrivit dar eu nu puteam sa apas pe “Snooze” pentru a le intrerupe sau opri si nu puteam sa opresc telefonul decat daca il lasam sa se descarce complet.

Dezavantajul major al unui telefon cu touchscreen, este acela ca atunci cand sticla touch-ului se sparge, nu mai poti folosi telefonul in nici un fel.

Lipsa butoanelor hardware de pe carcasa unui iPhone este si ea un dezavantaj in acest sens, pentru ca nu mai poti raspunde la apeluri, nu mai poti trimite mesaje text si in general nu mai poti initia nici o actiune cu ajutorul smartphone-ului tau, daca touch screen-ul nu mai functioneaza.

Pana in momentul acela, s-a intamplat sa-mi mai scape iPhone-ul de cateva ori, dar niciodata nu a cazut pe partea cu sticla, ci mai degraba pe margini si telefonul nu a patit nimic, in afara de cateva zgarieturi superficiale si un colt mai ciobit.

De data aceasta insa, am reusit sa-l stric. Din ce am citit pe internet la vremea respectiva, aceasta problema era destul de comuna printre proprietarii de iPhone si mai ales printre aceia care detin un iPhone 4, pentru ca acesta are sticla pe ambele parti.

Pretul inlocuirii ecranului in afara si in timpul garantiei.

Deci, ce poti face daca ai reusit sa spargi sticla iPhone-ului? Poti bineinteles sa iti iei unul nou de la Apple, platind cateva sute de dolari, dar nu mai bine ai incerca sa-l reapari singur sau sa-l trimiti la un service bun, pentru inlocuirea ecranului? Ai economisi destul de multi bani.

Daca te decizi sa trimiti telefonul la Apple, trebuie sa stii ca aceasta companie te va taxa la pretul maxim, daca se constata ca telefonul a fost “abuzat”, adica are loviri si cazaturi repetate, care au dus la crapaturi sau la spargerea completa a sticlei.

Daca se constata asta, nu vei mai fi acoperit de garantie si vei plati intre 100 si 250 de dolari pentru inlocuirea sticlei si a touchscreen-ului.

In schimb, daca sticla de pe telefonul tau nu are decat o mica zgarietura sau crapatura superficiala, care nu afecteaza foarte mult functionarea si nici nu se poate dovedi ca a aparut acolo din neglijenta ta, nu vei plati nimic (daca telefonul este inca in garantie) sau vei plati o suma mult mai mica, pana intr-o suta de dolari.

Categorized in: