Ce sunt pietrele semipretioase?

O piatra semipretioasa este este o portie de mineral, care, sub forma rafinata si taiata, este folosita pentru a crea bijuterii sau alte accesorii. Exista, de asemenea, resurse organice sau roci precise, care nu sunt minerale (de exemplu chihlimbar), care sunt de asemenea folosite pentru bijuterii si sunt de asemenea considerate a fi pietre pretioase.

In Occident, pietrele pretioase sunt diamante, safire, rubine si smaralde. Toate celelalte pietre sunt considerate pietre semi-pretioase. Cu toate acestea, aceasta este o clasificare care se bazeaza strict pe comert, si a fost o distinctie creata de marketeri acum mai multi ani, care creaza falsa impresie ca pietrele pretioase sunt mai valoroase in comparatie cu pietrele semi-pretioase.

De exemplu, un granat verde Tsavorite este mai valoros decat un safir de calitate medie. Este un concept din Occident care adesea pune in mintea consumatorilor notiuni despre adevar.

Deci, daca privim lucrurile din punct de vedere contextual, exista o diferenta intre pietrele semi-pretioase si poetrele pretioase, dar este mai o diferenta dintr-o perspectiva comerciala.

Pe piata se gasesc o multime de bijuterii cu pietre semipretioase, atat inele cat si cercei, bratari, coliere si nu numai, iar oamenii ar trebui sa cunoasca informatii despre pietrele din care sunt acestea confectionate. Din acest motiv, vom prezenta pe scurt cateva dintre pietrele semipretioase, frecvent utilizate in confectionarea acestor bijuterii.

Citrinul

Citrinul este o piatra semipretioasa foarte populara, care provine dintr-o familie numeroasa de pietre pretioase de cuart. „Citrine” este un cuvant care deriva din cuvantul francez „Citron”, care inseamna „lamaie”, chiar daca citrinul este mai auriu decat o culoare de lamaie.

Citrinul se spune ca poarta puterea soarelui. Este deznadajduitor si cald, da viata si revigoreaza. Cristalul in sine are multe energii cheie. Aduce influenta citrinei la eforturile tale. Citrinul este o piatra principala a resurselor, dar si a vointei personale si manifestarii.

Turcoaz

Turcoazul este un mineral opac, de culoare verde-albastrui, care isi deriva numele din „turcesc”, care este tara care a adus mineralul in Europa din Iran. Turcoazul a fost extras in urma cu peste 4.000 de ani in Peninsula Sinai de catre egipteni si a fost extras de cel putin 2.000 de ani in Iran.

Sud-vestul Statelor Unite este de asemenea, o sursa majora de turcoaz, iar utilizarea sa este foarte populara in bijuteriile indiene.

Ca una dintre cele mai vechi pietre minate, turcoazul a fost folosit ca o amuleta pentru protectie si simboliza bogatia in culturile antice. Ca amuleta, se credea ca protejeaza de daune si energie negativa. Este un simbol al prieteniei.

Topaz albastru

Topazul albastru a fost descoperit acum peste doua mii de ani. Egiptenii au fost primii care au folosit piatra pretioasa. Contine hidroxil si fluor care il fac un silicat de aluminiu. Este incolor in forma sa cea mai pura.

Topazul albastru este indicat sa fie utilizat atunci cand doriti sa obtineti iertare, sa dezvolti perseverenta. Este, de asemenea, utilizat excelent pentru eforturile de vindecare de la comportament distructiv si dependente. De asemenea, ajuta la aducerea veseliei si increderii.

Acestea sunt doar cateva exemple de pietre semipretioase folosite de catre producatori in procesul de confectionare a bijuteriilor, insa lista pietrelor folosite la confectionarea acestor accesorii cuprinde multe alte pietre.

Categorized in: