Ghid comercianti aranjare produse pe rafturi
Atunci cand aveti un magazin indiferent ce tipuri de produse ar comercializa acesta veti avea nevoie si de rafturi metalice .

Lipsa de eficienta pentur magazinele mici e una dintre consecintele faptului ca exista un sistem creat pentru a deservi suprafete mari de vanzare.

Incepand cu lantul de aprovizionare si pana la mecanizare si a distribuirea resurselor umane, mai multe magazine mici vor trebui sa isi gandesca din nou modul de operare pentu a avea succesul pe care il doresc.

Practic daca tinem cont ca un magazin mic este localizat in zonele urbane, asa cum se intalneste cel mai des in piata, statisticile vor arata ca productivitatea va scadea impreuna cu migrarea unui magazin din zona limitrofa in cea urbana.

Vanzarile vor creste pe metru patrat dupa aceasta migrare dar nu in masura in care se majoreaza un pret. Lucrul acesta va indica faptul ca un numar de unitati care se vand pe metru patrat se vor diminua si asa va deveni dificila lupta cu magazinele mai mare ce mizeaza pe volumele gigantice de vanzare.

In legatura cu forta de munca strategia retaileirilor mici nu trebuie sa fie gandita pe scara mare cum se intampla in cazurile hypermarketurilor unde se poate gasi un angajat care sa deserveasca suprafetele de vanzare de mai multe sute de mterii patrati pentru partea de relatii clienti dar si pentru a reaproviziona rafturile.

Un magazin de proximitate poate sa aiba pana la 1500 m patrati si in mod cert va avea nevoie si de mai multi angajati pentru deservirea unei astfel de suprafete de vanzare. In plus magazinele mici vor trebui sa selecteze mai mult produsele pe care sa le asezam pe rafturi din cauza ca spatiul este restrans comparativ cu magazinele mari.

In general un administrator de magazine mici va alege sa mizeze si pe brandurile de top pe care le ofera marii furnizori. Spatiul allocat pe raft va fi in mare pentru brandurile din esalonul doi de pe piata.

De asemenea,o mare parte dintre comerciantii mici se concentreaza pe ofertele de prodse proaspete pentru cresterea frecventei de vizitare a clentilor dar acest lucru va pune presiune pe expunerea mai multor categorii de alimente dar si a categoriilor care nu fac parte din domeniul alimentar. In mod sigur magazinele care vor opera cu succes magazine de dimensiuni mici, unul din motive e faptul ca formatul le permite sa targeteze mai bine gama de consumatori.

In plus se va integra bine in zone urbane unde se poate adapata unei segmentari demografice pentru populatie.

Un magazin mic se poate amplasa in ansamble rezidentiale noi pentru a deservi o zona unica de consumatori precum comunitatea de chienzi care muncesc in tara noastra.

Alt avantaj al acestui format de magazine mici e reprezentat de costurile mici in legatura cu inventarierea si tinand cont de faptul ca stocurile reduse de marfa sau de suprafetele mici pentru depozitare care se afla in spatele magazinelor.

In cazul in care gandim ca magazinele mai mici vand un volum mai mare de produse pentru impuls si sunt vizitate frecvent inseamna ca strategia aplicata e buna.

Categorized in: