Fogo-o-mini-lanterna-smartSunt mai multe produse pe care le utilizam zilnic si care nu au in general legatura musai cu dispozitivele inteligente iar la prima vedere si lantera Fogo poate sa fie unul din ele.

Lanterna Fogo este o lanterna LED si termenul de lanterna desteapta sau smart flashlight ne poate face sa fim putin suspiciosi dar imediat ce ii vom desoperi calitatile ne vom face in mod sigur o alta parere.

Producatorii Fogo denumesc aceasta lanterna drept combinatie de walike talkie, GPS receiver dar si lanterna rezistenta la apa. Acasta este desigur o descriere super simpla a acestui dispozitiv pentru ca el in realitate reprezinta mai mult de atat.

Aspectul de walkie talkie al dispozitivului nu este similar cu un radio cu doua cai de exemplu. Pentru a fi cat mai eficient acesta va transmite vocea spre alte dispozitivie Fogo in momentul in care e nevoie fara sa lase si un canal tot timpul deschis asa cum se intampla in cazul dispozitivelor similare.

Puteti de asemenea sa tineti si mesaje de text si date cum ar fi localizarea GPS spre prieteni sau spre cunoscutii care au si ei un Fogo , utilizand rapid interfata LCD-ului si cele 3 butoane.

Puteti sa ajustati luminozitatea pe care o are lanterna manual utilizand exact acest meniu al interfetei insa acesta se poate seta automat in mod inteligent.

Vom spune ca lanterna va lumina la putere maxima si o vom tine orientata spre inainte. Peste putin timp aplecati lanterna cu atat spre pamant si veti vedea ca accelerometrul detecteaza acest lucru si regleaza automat intensitatea luminii.

Accelerometrul poate sa detecteze si daca ati suferit caderi de la distante super mari si sa alerteze lanternele Fogo din apropiere in cazul in care acestea sunt in zona.

Daca este cazul, cei din apropiere care au lanterne Fogo urmeaza sa porneasca in cautare stiind ca merg in directia potrivita datorita lanternei pentru ca va incepe sa clipeasca in cazul in care acestea se abat de la traseul care ii conduce spre locul unde va aflati voi.

Ca si plus la toate facilitatile care sunt deja prezentate, lanternele Fogo au si un standard si anume sunt capabile sa dea putere oricaror dispozitive cu ajutorul interfetei USB disponibila.

Acestea pot sa fie si un semnal de avalansa, telefon prin satelit si rangefinder. In acelasi timp daca vreti sa adaugati noi facilitati veti putea sa faceti asta foarte usor pentru ca Fogo este dotat si cu sisteme de operare proprii care sunt free source si prin urmare sunt deschise spre dezvoltatorii care pot sa creeze aplicatii speciale care sa se includa in lanterna.

Aplicatiile deja existente in sistem includ si aplicatia de cod Morse care este dotata cu un translator care transforma mesajele in pulsuri de lumina si un joc Tetris pe care puteti sa il jucati pe ecranul LCD de la lanterna.

Fogo nu este tipul acela de dispozitiv ce are nevoie si de conexiune smart phone pentru a functiona, insa prin interfata Blue Tooth poate sa trimita date care telefon. Prin urmare puteti sa puneti si alte facilitati pe acest mini dispozitiv.

Categorized in: