webcam1.    Home Security System. Vrei angajari videochat? Intra pe AngelsofLove.ro!
Exista o multitudine de programe gratuite pe care le poti folosi pentru transformarea propriului webcam, intr-un adevarat sistem de securitate cu circuit inchis.

Poti instala Yawcam (doar pentru utilizatorii de Windows) sau Vitamin D (pentru utilizatorii de Windows dar si pentru MAC OS). Cea din urma aplicatie costa 49$, dar dace toti banii.

O data instalate, poti configura aceste aplicatii pentru live stream video si le poti monitoriza din orice locatie. Software-ul respectiv poate fi de asemenea setat pentru declansarea unor alerte, atunci cand este detectata miscare in campul vizual. Acesta este un lucru foarte bun, deoarece nu poti monitoriza camera tot timpul.

Pentru o supraveghere generala, poti seta softul sa faca anumite poze la intervaluri setate si le poti incarca pe un server FTP. Pentru utilizatorii de Linux, aplicatia Motion face acelasi lucru.

2.    Recunoasterea optica a caracterelor.
OCR sau “optical character recognition” este o tehnica destul de greu de accesat cu ajutorul unui webcam, asta din cauza faptului ca webcam-urile au o calitate a imaginii medie. Totusi, pentru perioade scurte, iti poti transforma webcam-ul intr-un device OCR-reader.

Poti face o poza cu webcam-ul si dupa aceea poti folosi programe gen Microsoft Document Imaging, Google Docs sau Abby Fine Reader Online, pentru convertirea imaginilor in text. Aceasta tehnica este de foarte mare ajutor, atunci cand aveti nevoie sa convertiti imaginea in text.

Poti folosi aceasta tehnologie pentru salvarea rapida a unor note, a unor pagini de carte, rapoarte sau business-card-uri. Acuratetea textului astfel convertit atinge 70-90%, depinzand de calitatea imaginii si a softului folosit la conversie.

3.    Bar code reader.
Citirea codurilor de bare este foarte usoara, daca folosesti aplicatii de smartphone de exemplu. Totusi, poti face acest lucru si folosind o camera web pentru pc (care poate fi incorporata sau nu). Descarca aplicatia gratuita bcWebCam, iar aceasta iti va conecta automat webcam-ul, aratand un feed.

Plaseaza codul de bare in fata lentilei webcam-ului, iar software-ul in cateva secunde, il va recunoaste si il va afisa sub forma de text.

Utilizatorii de Mac ce au nevoie de o functionalitate asemanatoare, pot folosi Evobarcode. Aceasta aplicatie are un termen de folosire gratis de 15 zile, dupa care trebuie sa platiti 30$, pentru a continua sa folositi aplicatia.

4.    Gaming (jocurile video).
Un webcam te poate “arunca” la propriu in actiune, atunci cand te joci la PC. Pe site-ul Newgrounds, poti gasi o colectie de jocuri online si aplicatii ce te lasa sa folosesti webcam-ul in timpul jocului. De obicei, aceste aplicatii vor avea nevoie ca Adobe Flash Player (un mic programel de la Adobe), sa fie instalat.

5.    Fotografii cu efecte deosebite.
Exista foarte multe aplicatii ce iti pot folosi webcam-ul pentru a face poze funny, cu diferite filtre, efecte de distorsiune, scene sau frame-uri.

Poti de asemenea sa folosesti softurile respective pentru a crea efecte in timp real, in timp ce esti intr-o sesiune de videochat pe Skype sau Google Talk, dar aceste aplicatii pot functiona si cu alte programe de mesagerie instant, care folosesc webcam-ul.

Categorized in: