Cum sa-mi fac in siguranta cumparaturile online?Este la moda sa ai un magazin online. Pe langa faptul ca este la moda este si mai simplu decat sa ai un magazin real, insa, bineinteles trebuie sa ai lucrurile puse bine la punct. Un magazin online nu inseamna un simplu site online cu produse.

In spatele unui astfel de site sta o munca destul de solicitanta. Site-ul unui magazin online trebuie sa fie mereu unul creat in cel mai calitativ mod cu putinta, nu de oricine, ci de persoane care stiu sa se ocupe cu responsabilitate de o activitatea ca cea de creare magazin online.

Sunt multe firme de web design care se ocupa de creare magazin online, insa la capitotul seriozitate, unele lasa de dorit. Daca vrei o firma cu adevarat responsabila iti recomandam Itexclusiv.ro. Intra chiar acum pe site si vezi exact ce anume pot cei de la IT Exclusiv sa faca pentru tine.

Numarul cumparatorilor din mediul online este in crestere, la fel insa si tentativele de frauda. Este important sa iti faci in siguranta cumparaturile in mediul online, fapt pentru care sfaturile care urmeza iti vor fi de folos.

•    Evita sa platesti in avans produsele daca nu stii exact cat este de serios site-ul respectiv. Cea mai convenabila solutie de plata este cea de ramburs, in momentul primirii coletului. Ideal ar fi sa desfaci coletul la primire si apoi sa platesti curierului banii, daca intr-adevar pachetul contine ceea ce ai comandat tu.

•    Daca ti se intampla vreodata sa ti se ceara codul PIN, nu-l da. In nici un caz, nici un site nu are nevoie de codul PIN al cardului tau. Ne referim aici la codul PIN, nu la codul CVV, care reprezinta cele 3 sau 4 cifre de pe spatele cardului. Codul CVV il poti da fara probleme, dar nu codul PIN. Mare atentie.

•    Daca achizitionezi un anumit produs si pentru livrare te poti intani direct cu vanzatorul, alege sa faci aceasta intalnire intr-un loc public si eventul sa mai fie cineva cu tine.

•    Ai mare atentie si la datele pe care le are magazinul respectiv pe site. Nu avea incredere in magazinele care au o simpla adresa de e-mail. La contacte trebuie sa gasesti neaparat o adresa, un numar de telefon si un cod de identificare fiscala, plus alte informatii esentiale.

•    Cand cumperi online, ia in calcul faptul ca e posibil ca ceea ce vezi pe site sa nu fie ceea ce primesti in pachet. Pentru a rezolva o posibila astfel de situatie, asigura-te de faptul ca ai citit, ai inteles si esti de acord cu politica de returnare a bunurilor care sunt defecte, sau care nu-ti plac.

•    Tine cont de parerea vechilor sau actualilor clienti ai magazinului. Inainte sa cumperi, fa o mica cercetare in mediul online si vezi ce parere au alte persoane care au cumparat de la respectivul magazin.

Nu cumpara de la orice magazin online care iti iese in cale, nu cumpara de la magazinele online care nu-ti inspira incredere si nu-ti da datele personale care trebuie sa ramana strict confidentiale. Daca vei face cumparaturi cu atentie si precautie, vei face cumparaturi in siguranta.

Categorized in: