Nu va fie frica sa faceti cumparaturi online, fie! O descriere detaliata a paginii unui produs va va oferi o idee clara despre fiecare nota din aroma care va intereseaza.

Odata ce credeti ca doriti sa incercati una, cumparati cea mai mica sticla – de obicei, un cost foarte mic si incercati acasa. Daca nu va place, cele mai multe magazine au o mare politica de returnare, astfel incat nu trebuie sa ramanem cu ea.

Aici este o presiune unica care vine cu gasirea unui parfum perfect. Poate ca este din cauza numarului covarsitor de arome pe care trebuie sa le alegeti, sau poate ca e teama de a mirosi ca un super-parfumat  care tocmai a descoperit mostre de parfum pentru prima data.

Sau, poate, poate ca este vorba despre faptul ca parfumurile sunt intotdeauna discutate in jargonul poetic intelese numai de Chaucer si agentul de vanzari de la Macy’s.

Indiferent de motiv, cumparaturile de parfumuri au fost, din punct de vedere istoric, o chestiune de incercari si greseli.

Daca intimidarea reprezinta bariera majora care se afla intre dvs. si calatoria dvs. spre culoarul de parfum puteti cere recomandari. Nota superioara este cel mai puternic miros pe care il simti cand pulverizezi mai intai un parfum si se estompeaza in decurs de 15 minute, dand loc notei de mijloc.

Nota de mijloc (de exemplu, inima) este corpul parfumului, ramanand proeminent si indraznet pentru cateva ore. Atunci cand mijlocul se disipeaza,  se simte nota de jos: acele arome bogate si grele care raman pana la sfarsitul zilei.

Deci, daca vedeti un parfum pe raft (sau, sa fie real, online) care are o nota de top pe care o iubiti (vanilie!) Cu notele de mijloc si de baza pe care le urati (trandafiri!), Este posibil ca parfumulsa ajunga in final sa miroasa cum nu va place. Sau, in cazul in care  urati nota de sus, dar iubiti totul din parfum, s-ar putea sa-i placeti in general.

Totusi, incercati sa nu faceti compromisuri: in final, nu este vorba despre note individuale, spune Laurent, este vorba despre modul in care totul lucreaza impreuna. Va recomandam parfum de dama Paco Rabanne Olympea Eau de Parfum.

“Nu mirosi niciodata un parfum la tejghea”, spune Laurent. “Mirosul din magazin poate fi coplesitor.” Adica, ganditi-va: cum puteti mirosi cu adevarat notele pure ale unui parfum atunci cand se amesteca cu un nor de alte mirosuri invechite? In schimb, “pulverizati-l si scapati”.

Mai degraba decat sa pulverizati  o multitudine de optiuni pe masura ce va deplasati pe culoar (eu sunt 100% vinovat de asta), pulverizati fiecare parfum pe un stick de testare diferit si parasiti magazinul – sau mai bine, iesiti afara – inainte de a alege parfumul.

Cand mirosi parfumul inconjurat de aer proaspat, nasul nu va avea numai sansa de a se “reseta”, dar veti avea o mai buna impresie despre modul in care va mirosi in viata de zi cu zi.

Luati betisoarele proaspat pulverizate, puneti-le in buzunare separate si faceti-va ziua. Da, asta inseamna sa parasiti mall-ul. Continuati sa mirositi aromele in timp ce va miscati, spune Laurent.

“In acest fel, puteti verifica mirosurile pe masura ce acestea evolueaza pentru a va asigura ca va plac in continuare.” Daca nu apare un favorit clar, asteptati o zi intreaga inainte de a face o alegere – ceea ce mimeaza cum purtati de fapt un parfum.

Categorized in: