Paltonul este fara indoiala, piesa de rezistenta din garderoba unei femei pe timp de iarna, asa ca este evident motivul pentru care majoritatea femeilor aleg sa isi indrepte atentia spre paltoane Iiana.

Exista atat de multe modele de paltoane de dama in clipa de fata, incat femeilor pur si simplu le este foarte dificil sa faca o alegere corecta, motiv pentru care in continuarea acestui articol vor fi prezentate cateva detalii si sfaturi care sa le vina in ajutor femeilor care au nevoie sa isi cumpere o asemenea piesa de vestimentatie.

Asadar, femeile care isi doresc un palton de dama de calitate superioara trebuie sa opteze pentru stofa de cea mai buna calitate.

Cu siguranta conteaza foarte mult si grosimea materialului, pentru ca trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca principalul motiv pentru care se poarta paltonul, este acela de a proteja impotriva frigului pe toata durata sezonului rece.

Croiala conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre paltoane de dama. Cu cat croiul unui palton se apropie mai mult de cel al unui palton clasic, cu atat mai bine pentru ca astfel paltonul poate fi purtat mai multe sezoane la rand.

Mai mult decat atat, croiala paltonului este foarte importanta pentru ca aceasta daca este versatila permite si accesorizarea cu o esarfa, un fular sau cu o blana artificiala sau cu curele.

Alegerea croielii insa nu este chiar atat de simpla pentru ca femeile trebuie sa tina cont de silueta lor atunci cand isi aleg paltonul.

De exemplu, exista femei care au silueta triunghi, asa ca pentru ele ar fi ideal un palton de dama cu doua randuri de nasturii, dar si cu revere late. Pentru un asemenea palton, sunt binevenite oricand detaliile de pe umeri si piept, cum ar fi epoletii de exemplu, pentru ca vor contrabalansa soldurile late.

Exista femei care au silueta mar, asa ca pentru acestea ar fi ideale paltoanele de dama drepte, pana la jumatatea gambei. Un asemenea palton de dama va contribui la crearea unei impresii de alingire a siluetei. Plus de asta, acesta fiind un palton lung, va proteja si mai bine impotriva frigului.

Anumite femei au o silueta de tipul triunghiului inversat, asa ca in cazul acestora ideal ar fi un palton de dama care sa aiba in zona pieptului si in zona umerilor cat mai putine detalii, si un volum cat mai mare in zona soldurilor si fireste, in zona coapselor.

Pentru femeile cu silueta dreptunghi sunt ideale paltoanele cu guler supradimensionat, in timp ce femeile cu silueta clepsidra ar fi indicat sa isi aleaga paltoane cambrate si sa le poarte cu curea in talie.

Lungimea si culoarea paltonului sunt deasemenea aspecte foarte importante, pe care femeile trebuie sa le aiba in vedere cand isi aleg o asemenea piesa vestimentara.

Ei bine, acum ca am vazut care ar fi cele mai importante sfaturi pentru alegerea unui palton de dama, trebuie precizat faptul ca femeile care isi doresc o asemenea piesa de vestimentatie, pot opta cu incredere pentru Redingota cu Gaitane, si cu siguranta se vor felicita pentru haina aleasa.

Categorized in: