Iluminatul exterior de CraciunIluminat festiv de Sarbatori pentru exterior, pe strazi, in curtea caselor, pensiunilor, restaurantelor etc. nu este la fel de usor de realizat precum iluminatul si decoratul de Craciun pentru interior.

In ceea ce priveste instalatiile care urmeaza sa fie montate la exterior, trebuie acordata o atentie sporita si este necesar sa se urmareasca cu atentie anumite elemente, fara de care, orice instalatie de Craciun sau orice furtun luminos nu poate fi expus la exterior.

Indiferent de locatia unde doriti sa amplasat instalatii pentru exterior, cele pe care le achizitionati in acest scop trebuie sa va asigurati ca sunt destinate exclusiv iluminatului festiv profesional, pentru iluminarea festiva de Craciun din orase, realizarea iluminatului festiv de sarbatori din parcuri, decorarea specifica sarbatorilor de iarna a hotelurilor, pensiunilor etc.

Pentru a fi expuse la exterior, instalatiile luminoase care apartin unei game profesionale, ar trebui sa indeplineasca cateva criterii, precum cele de mai jos si nu numai.

Cablul sa fie cauciucat, dublu izolat, mult mai gros si mai rezistent fata de cel de la modelele pentru interior, avand si un grad de protectie IP, cat mai ridicat.

Toate decoratiunile de Craciun din aceasta gama profesionala este necesar sa dispuna de adaptori pentru retelele electrice, cabluri, elemente de conectare si led-uri cu protectie superioara, fapt care ar trebui mentionat atat pe produse cat si pe ambalajele sau in descrierile acestora.

Led-urile unui furtun luminos sau ale unei instalatii de Exterior, de Craciun, sunt de mai mari dimensiuni, cu fire de conectare protejate, consum redus de energie si putere de iluminare mai mare.

Inainte de achizitionarea instalatiilor dorite, fie ca vorbim de a semna contract cu o firma specializata, fie ca achizitionati din mediul online sau din magazinele fizice, incercati sa cautati proiecte si persoane care au folosit anterior aceste instalatii profesionale de Craciun.

Verificati daca au fost utilizate cu precadere doar pentru iluminatul festiv stradal, de exterior pentru Craciun, impodobind brazi, parcuri sau asigurand iluminatul stradal de sarbatori din diferite orase, si aflati modul in care acestea au multumit atat trecatorii cat si pe cei care le-au utilizat in acest scop.

Bineinteles, indiferent de  tipul instalatiilor utilizate, daca sunt perdele cu led, snururi luminoase, franjuri sau figurine din furtun luminos tip neon, orice conectare la 220V se va face la o priza protejata de intemperii si de umezeala si  orice tip de conector trebuie sa fie protejat de apa, indiferent daca instalatiile dispun de protectie, zona de conectare intotdeauna va necesita o atentie si o protectie suplimentara.

De asemenea si interconectarea, care este numita si montare in serie, cu alte instalatii similare se va face cu ajutorul unor conectori deja atasati de instalatii, insa aceste zone de imbinare trebuie sa fie extrem de bine protejate de umezeala,  existand oricand pericolul de infiltrare a intemperiilor si de scurtcircuit, flama, topire a firului, etc; fapte pentru care niciun comerciant nu va acorda garantie, protectia revenindu-i intotdeauna clientului.

Tot legat de inserierea instalatiilor si de introducerea lor in priza, este recomandat ca inainte de a  face orice conectare, fie ca veti conecta la priza instalatiile montate, ori fie ca le veti monta in serie, este necesar sa lasati produsele sa ajunga la temperatura mediului in care urmeaza sa functioneze, pentru a evita condensul si pericolul de scurtcircuitare.

Categorized in: