Alegerea unei saltele - Gaseste salteaua care se potriveste cel mai bine nevoilor taleDaca vrei sa cumperi o saltea si nu stii pe care sa o alegi si care sunt cele mai bune caracteristici pentru nevoile tale, te ajutam sa alegi. In primul rand trebuie sa evaluezi tipul de saltea: saltea cu arcuri, saltea din spuma poliuretanica, saltea cu strat de spuma cu memorie, saltea din latex.

Apoi, va fi necesar sa se analizeze fermitatea adecvata si cel mai bun material al saltelei. Vezi aici saltea Pocket Spring 160×200 Somnexpert AirCool HD.

Tipuri de saltele

Trecem in revista cele mai frecvente tipuri de saltele si caracteristicile acestora. In plus, indicam pretul mediu orientativ al fiecarui tip (pentru o saltea de 90 x 190 cm).

Saltele cu arcuri

Saltelele cu arcuri pot fi de diferite tipuri, arcuri independente, continue sau ambalate

 • Saltelele cu arcuri independente au un miez format din mai multe arcuri metalice plasate vertical, care se ingusteaza in sectiunea lor centrala si sunt legate intre ele prin fire metalice.
 • In saltelele cu arc continuu, zabrelele sunt realizate dintr-un singur fir de otel. In ambele cazuri, miezul este acoperit de mai multe straturi de spuma sau bumbac.

Cele doua saltele ofera suficient suport si o buna ventilatie, astfel incat sa poata fi oarecum racoroase. Exista saltele cu fata de vara si fata de iarna, mai calde.

Pretul acestor saltele variaza. Saltelele arcurilor independente sunt destul de economice, pentru o masura de 90 x 190 cm, costa, in medie, 200 de euro, iar saltelele de arcuri continue, aproximativ 350 de euro.

 • Saltelele cu arcuri in saci sunt alcatuite din sute de arcuri independente, ascunse in pungi individuale de tesaturi si unite printr-o retinere foarte fina.
  • In principiu, ele se adapteaza bine la forma corpului si ofera o buna ventilatie, desi caracteristicile lor variaza foarte mult in functie de straturile care acopera miezul si de forma specifica a arcurilor sale. Ele mentin o buna independenta de miscare pentru cei doi membri ai cuplului intr-un pat dublu.
  • Ele poarta adesea un strat foarte generos de diferite materiale care le face la jumatatea distantei dintre saltelele cu arcuri si saltelele din spuma cu memorie.

Saltele din spuma poliuretanica

 • Aceste saltele arata ca o “prajitura” de straturi de poliester si poliuretan umplutecu mii de celule mici sau bule de aer si acoperite de o teaca.
 • In functie de numarul de celule pe m3, de marimea lor si de agentii de coeziune purtati de spuma, salteaua va fi mai mult sau mai putin ferma. In general, cu cat este mai usoara, cu atat imbatranirea este mai moale si cu atat imbatranirea este mai rea.
 • Densitatile sub 35 kg/m3 sunt potrivite doar pentru paturi pentru oaspeti ocazionali sau copii mici.
 • In general, ele sunt usor de manevrat si izolatoare de caldura bune.
 • Preturile acestor saltele variaza in functie de densitate. Cauciucul spumant, cel mai comun costa aproximativ 70 de euro. Saltelele din spuma de inalta densitate sunt in jur de 200 de euro.

Categorized in: