Var lavabila sau var clasic?La un moment dat, casa sau apartamentul in care locuim necesita anumite reparatii. In general, fiecare persoana face aceste reparatii in functie de bugetul de care dispune.

Unii fac renovari mai moderne, altii mai putin moderne. Unii cumpara materialele necesare de pe Adrenco.ro, altii direct de la depozitele destinate materialelor de constructii.

Fiecare persoana este libera sa aleaga felul in care isi renoveaza locuinta sau magazinul de la care sa cumpere cele necesare. Daca insa ai nevoie de o recomandare, te sfatuim sa consulti lista de produse de la Adrenco.ro.

Pana acum cativa ani, nici nu se auzea de zugravirea peretilor cu var lavabil. Marea majoritate a populatiei folosea varul clasic pentru infrumusetarea locuintei.

Un mare avantaj al acestui produs consta in faptul ca avea si rolul de a dezinfecta incaperea. Unii nu prefera varul clasic, deoarece este mai greu de folosit si te murdaresti mult mai mult atunci cand executi o anumita lucrare.

Cei care sunt contra folosirii varului clasic mai vin si cu argumente cum ar fi faptul ca este mai greu de intretinut si ca necesita o varuire de la an la an. De asemenea, pregatirea varului clasic este mult mai dificila.

Un motiv pentru care unele persoane aleg sa foloseasca varul clasic sta in faptul ca acesta poate fi mai usor combinat in privinta culorilor, astfel incat obtii cu mai multa usurinta culoarea dorita.

Cei mai moderni, folosesc varul lavabil. Varul lavabil este mult mai usor de folosit. Lavabilul nu murdareste atat de mult. Daca iti amintesti, cand te atingeai de un perete varuit cu var clasic, toata culoarea se lua pe hainele tale. Ei bine, daca peretele este dat cu lavabil, acest lucru nu se mai intampla.

Cel mai mare avantaj al lavabilului este faptul ca e usor de intretinut. Daca dintr-un anumit motiv apare o pata pe perete, aceasta poate fi pur si simplu stearsa. Daca trebuie sa dai din nou cu var pe o suprafata mai mica, nu pe tot peretele, nu raman urme.

Unii spun ca peretii dati cu var lavabil nu mai respira, ca nu li se pare prea ecologic acest var. Insa, daca vorbim de o zugraveala moderna, in mod clar varul lavabil castiga mult teren in fata celui clasic.

Poti folosi var lavabil atat pentru interiorul locuintei, cat si pentru exteriorul ei. Daca vrei vopsele lavabile de calitate, gasesti cu usurinta pe www.adrenco.ro, vopsele de la firme de renume, cum ar fi Savana sau Kraft.

Gandeste-te bine la cum vrei sa atate locuinta ta dupa ce o renovezi, la cat timp vrei sa renovezi din nou, la cat iti va fi de usor sa intretii lucrarea pe care o faci si la pretul pe care il poti investi.

Renovarile trebuie facute in mod responsabil, iar calcularea bugetului trebuie sa se faca intr-un mod cat mai exact si cat mai realist, pentru a nu te trezi cu surpriza ca nu ai cu ce sa termini lucrarea inceputa. Daca nu esti sigur de faptu ca te pricepi si ca te poti descurca singur, mai bine apeleaza la specialisti.

Categorized in: