Care sunt diferentele intre asigurarea primara si cea secundara?Fie ca suntem soferi incepatori sau soferi cu multi ani de experienta, cu totii ne dorim sa achizitionam cel mai ieftin rca.

Putini stiu insa ca mediul online ne poate ajuta sa gasim cel mai ieftin rca. Spre exemplu www.rcaautoieftin.ro este unul dintre site-urile cu cele mai mici preturi la politele de asigurare.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre principalele diferente intre asigurarea primara si cea secundara.

Persoanele fizice pot fi acoperite atat de asigurarea primara cat si de cea secundara. Asigurarea primara se refera la planul de asigurare principal, care este, de obicei, fie planul cel mai lung detinut, fie planul furnizat de catre un angajat sau de catre guvern. Asigurarea secundara reprezinta un plan de suplimentare, care poate fi un plan oferit prin intermediul sotului/sotiei angajatorului sau platit de catre persoana fizica in cauza.

Foarte multe persoane sunt acoperite doar de un singur plan, dar unele isi rezerva optiunea de a achizitiona sau de a aplica pentru o acoperire secundara. De exemplu, daca o persoana se casatoreste, iar planul sotului sau al sotiei ofera asigurare de sanatate sau daca o persoana primeste un loc de munca nou, atunci optiunile aditionale ale asigurarii devind disponibile. Planurile de sanatate sponsorizate de guvern, cum ar fi Medicare sau Medicaid in Statele Unite, sunt folosite adeseori ca planuri de acoperire secundare.

Desemnarea planurilor de asigurare primare si secundare sunt, de cele mai multe ori, alegerea persoanei fizice si nu a angajatorului sau a companiei de asigurari, insa, acest lucru poate varia in functie de situatie.

Pentru multi oameni, acest lucru presupune examinarea optiunilor de acoperire, verificarea costurilor de co-plata si a celor care pot fi platite inainte de scaderea impozitului pe venit si reflectia asupra costurilor lunare atunci cand se stabileste cea mai buna alegere pentru o asigurare.

Unele persoane ar putea fi acoperite de catre angajat, insa planul sotului sau al sotiei ar putea oferi o acoperire mult mai buna si mai avantajoasa. In acest caz, planul partenerului de viata ar putea functiona foarte bine ca plan primar de asigurare.

Planurile de asigurare primare si cele secundare acopera, in general, in mod diferit costurile medicale. Planul primar va fi utilizat primul pentru plata ratei standard pentru cheltuielile medicale precum programarile la medic sau retetele de medicamente. Apoi, va fi utilizat cel de-al doilea plan, iar compania de asigurari va decide cat de mult trebuie sa contribuie la costurile neplatite.

Acest lucru implica, de obicei, calcularea diferentei intre suma platita de compania primara si cat ar fi platit cea secundara. De exemplu, daca o vizita la doctor costa 50 $, atunci rata de asigurare primara ar putea fi 30 $, in timp ce rata de asigurare secundara ar putea fi 40 $.

In acest caz, compania de asigurare secundara ar plati 10 $, adica diferenta dintre cele doua rate. Daca, pe de cealalta parte, rata companiei secundare ar fi fost doar 20 $, atunci compania nu ar mai plati nimic in plus.

Pentru mai multe detalii legate cel mai ieftin rca accesati http://www.rcaautoieftin.ro/cel-mai-ieftin-rca.php.

Categorized in: