De aici până la infinit este priveliștea pe care o ai într-o piscină de tip vanishing edge pool sau piscina infinity. Piscinele infinity te fac să te simți ca și cum ai fi una cu orizontul, plutind deasupra peisajului și, în sfârșit, înțelegând cum este să fii o pasăre. Deci… mai exact cum reușesc designerii de piscine infinite să obţină acest efect? Citiți mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știți despre piscinele infinity.

Ce este o piscina infinity?

O piscină infinity, cunoscută și sub numele de vanishing edge pool sau piscină cu margine zero, pare a se pierde în orizont. O piscină infinity este concepută pentru a crea un truc vizual asupra ochiului, făcându-vă să credeți că nu există nicio separare între apă și elementele peisajului din jur.

Cum functioneaza piscinele infinity?

Pentru a înțelege cum funcționează designul unei piscine infinity, imaginați-vă o cascadă. Vedeți apa trecând peste marginea unei cascade și – dispărând în aer. Ceea ce se întâmplă cu adevărat, desigur, este că apa curge la un nivel mai jos și (în funcție de cât de abruptă este panta unei cascade) este capturată într-un bazin inferior, care apoi se revarsă din nou pe măsură ce mai mult volum de apă coboară de sus.

O piscină infinity este un fel ca o cascadă cu un singur nivel inferior – o secțiune a marginii piscinei este mai jos, acționând ca un baraj care se revarsă într-un bazin de captare inferior. De acolo, apa este pompată înapoi în piscina superioară pentru a crea un preaplin continuu.

Ce este marginea piscinei infinity?

Marginea unei piscine infinity este ca marginea oricărei piscine, cu excepția faptului că nivelul acesteia este mai jos, pentru a permite apei să curgă peste margine, într-un bazin de captare inferior. Pentru a crea iluzia de margine care dispare, piscinele infinity sunt proiectate fără un finisaj vizibil: la nivelul punții, nu există nimic – pavele sau podea – care să atragă atenția asupra marginii.

Care este cea mai cunoscută piscina infinita din lume?

Cea mai faimoasă piscină infinită din lume? Aceasta ar fi piscina în consolă de pe acoperișul hotelului Marina Bay Sands din Singapore. Oamenii vin aici din întreaga lume pentru a înota în piscină sau pentru a o fotografia. Priveliștile orașului sunt amețitoare.

Sunt piscinele infinity sigure?

Da, piscinele infinity sunt sigure. Amintiți-vă, marginea care dispare este un truc vizual, nu o margine care dispare efectiv. Dacă înotați până la marginea piscinei, veţi ajunge la un perete.

La piscina infinity a hotelului Marina Bay Sands, la 57 de etaje deasupra nivelului străzii din Singapore, contrar a ceea ce cred mulţi înainte de a vizita piscina, apa nu curge în gol, așa cum pare. În realitate, la câțiva metri sub marginea piscinei infinity, este o altă platformă, așa că dacă cineva ar sări peste marginea piscinei, acolo ar ateriza.

Piscinele infinity necesita intretinere suplimentara?

Tehnologia piscinelor infinity este mai complicată decât tehnologia clasică, așa că așteptați-vă și la mai multe cerințe de întreținere. În primul rând, bazinul de captare a apei este o zonă suplimentară care trebuie curăţată. Filtrarea și pompa de apă trebuie monitorizate; dacă se înfundă sau se defectează, nu va exista o recirculare eficientă. Și, în sfârșit, pe măsură ce apa curge peste marginea piscinei și într-un bazin inferior, se va evapora mai repede decât într-o piscină obișnuită.

Categorized in: