Te gândești să faci prima ta plimbare cu balonul cu aer cald? Este, cu siguranță, o experienţă frumoasă, puțin înfricoșătoare și, mai presus de toate, unică și minunată! Pentru a fi cât mai pregătit, citeşte aceste sfaturi pentru începători.

Dimensiunea cosului

Coșurile tipice de zbor în grup pot ține 10-12 pasageri (cu greutatea permisă), plus un pilot. Așa că pregătește-te să te înghesui cu niște străini!

Costul

Prețurile pentru o plimbare cu balonul cu aer cald în grup variază adesea între 800 și 1500 de lei de persoană. Confortul exclusiv al unei călătorii private (2 persoane) înseamnă, de obicei, un cost în jur de 3000 de lei.

Mama natura

Plimbările cu balonul cu aer cald sunt strict interzise în orice condiții meteorologice nesigure sau nefavorabile, cum ar fi ploaia, vântul și așa mai departe.

Data zborului

Răbdare și flexibilitate este numele jocului cu balonul cu aer cald. Data zborului tău se poate schimba din cauza Mamei Natură. Aminteşte-ţi: pilotul vrea să zboare la fel de mult ca și tine, dar siguranța este prioritatea principală.

Ore de decolare

Pentru a programa un zbor odată cu cel mai magnific debut sau final al zilei, orele de decolare variază de-a lungul anului. Reține: a jongla cu orele de începere este un preț excepțional de mic pe care îl plăteşti pentru o experiență atât de neprețuită!

Ce sa porti

Este surprinzător de cald în timpul zborului, datorită arzătoarelor balonului și flăcărilor deschise – chiar și în timpul unei ierni geroase. O regulă generală bună: gândeşte-te la o plimbare cu balonul cu aer cald ca la a sta lângă un foc de tabără și ia în considerare modul în care gestionezi acest tip de căldură.

Se poate sta doar in picioare

Vei sta pe picioare pe întreaga durată a zborului, așa că poartă pantofi comozi. Adidașii sunt incredibil de practici pentru urcarea și ieșirea din coș. Deci spune nu tocurilor pentru zborul cu balonul.

Pregatirea pentru decolare

Lansările — deși sunt puternice și uluitoare — sunt un proces stabil, blând și gradual. Coșurile sunt încărcate cu toți pasagerii vizați cu mult înainte de începerea decolării.

Plimbarea propriu zisa cu balonul cu aer cald

Plimbările cu balonul cu aer cald sunt foarte pașnice – de la ascensiunea grațioasă până la plimbarea șocant de lină și liniștită a balonului prin aer. Coșul este cât se poate de stabil, chiar și atunci când oamenii se agită pentru a prinde niște instantanee și videoclipuri de-a dreptul fabuloase.

Pastreaza momentele kodak in siguranta

Asigură-ţi telefonul sau camera de gât sau de încheietura mâinii. Vei putea surprinde astfel câteva momente epice în aer, fără să îţi faci griji cu privire la căderea liberă a echipamentului.

Aterizarea: asteapta-te la neasteptat

Este posibil ca aterizările să fie puțin zdruncinate și chiar puțin creative. Poate fi necesar să vă aplecați, să vă ghemuiți sau să contribuiți în alt mod pentru a asigura cea mai „comodă” aterizare posibilă a coșului. Ascultă instrucțiunile pilotului, ai încredere în el sau ea și distrează-te făcând parte din marea finală!

Gusta ceva cu bule

Fără ca mulți să știe, o tradiție îndelungată a plimbărilor cu balonul cu aer cald este să te bucuri de un toast cu șampanie la aterizare. Este o modalitate grozavă de a încheia o aventură reuşită, nu? Noroc!

Categorized in: