Nokia lanseaza o retea de tip 4G LTE-A in Liban
Alfa, operatorul libanez de telefonie mobila, detinut de catre cei de la Orascom Telecom a lansat impreuna cu Nokia, prima retea de telefonie 4G-LTE din aceasta tara, ca parte a unui acord precedent, semnat intre cele 2 companii. Daca vrei touchscreen Nokia original la un pret excelent, poti gasi pe MagazinGsm.ro.

Aceasta retea permite operatorului Alfa sa-si diversifice ofertele si sa-si atraga noi abonati. Vitezele de download (de descarcare) in aceasta retea vor fi semnificativ mai mari decat erau pe vechea retea: 262.5 Mbits/s pentru accesarea si vizualizarea de continut video high-definition sau pentru rularea altor aplicatii de tip data-intensive.

Implementarea retelei 4G LTE-A este facuta de compania de telefonie mobila, combinand 2 frecvente, pentru a putea largi banda si eficienta spectrala.

Pentru Alfa, cei de la Nokia au combinat 20 mhz in banda de 1800 Mhz cu 15 Mhz in banda de 800 Mhz. Cu mai bine de 74% din totalul abonatilor fiind abonati de date (internet, etc.), ducerea la bun sfarsit a acestei intelegeri dintre Nokia si acest operator, va oferi abonatilor posibilitati mult mai bune in accesarea serviciilor de tip high-definition.

Presedintele si totodata CEO-ul Alfa, Marwan Hayek, a declarat: “Cu traficul din ce in ce mai mare pe reteaua Alfa – de peste 15.000 de terabiti pe an – implementarea unei retele suplimentare de calitate, de tip 4G LTE-A in intreg Libanul, va fi de bun augur pentru dezvoltarea retelelor in general si nu numai ca va imbunatati calitatea propriei retele 4G, dar va ajuta si la implementarea tehnologiilor ce vor urma, cum ar fi 5G, acestea fiind prioritati de top pentru ca noi sa ne putem mentine pe piata, la un nivel inalt.

Dorim de asemenea sa fim lideri in inovatie in aceasta tara si nu numai. Suntem extrem de satisfacuti de catre implementarea foarte eficienta pe care cei de la Nokia au reusit s-o faca pentru acest proiect.”

Aceasta implementare va ajuta si mai mult Alfa sa-si sporeasca numarul de clienti abonati. Multi dintre acestia asteapta cu nerabdare aparitia noilor tehnologii si mai ales, noul 5G. De asemenea, este asteptat sa apara si celebrul “internet of things” si tehnologiile ce-l vor sustine.

Cele 2 companii au semnat mai devreme un Memorandum Of Understanding (un memorandum de intelegere) cu privire la dezvoltarea retelei 5G si la eventuala instalare a unei astfel de retele in Liban, cel mai devreme in 2018.

Aceste intelegeri fac parte din viziunea larga a Ministerului de Telecomunicatii din Liban si a agendei acestuia pana in 2020, de a imbunatati infrastructura generala de telecomunicatii din toata tara.

De fapt, ministerul nu doreste sa imbunatateasca numai retelele de telefonie mobila din tara, dar si cele fixe, hotspot-urile wireless si celelalte tehnologii ce pot ajuta la implementarea cat mai rapida a Internet of Things.

Reteaua inaugurata recent in Liban, de tip 4G-LTE-A este una foarte performanta, iar operatorul Alfa este foarte multumit pana acum de colaborarea fructuoasa cu cei de la Nokia, sperand sa colaboreze la mai multe proiecte pe viitor.

Categorized in: