Cum aleg aspiratorul potrivit?
Praful reprezinta o problema reala in case si aspiratoarele pot sa va ajute sa faceti curat cu un efort minim. Mai jos va ajutam sa va cumparati aspiratoare profesionale ieftine si bune.

Praful reprezinta o reala problema in toate casele si in special in casele care se afla in zone unde sunt multe microparticule in aer si in care praful se depune la loc pana sa apucati sa terminati de facut curat.

Nu e gluma este pur si simplu realitate. In astfel de conditii se recomanda sa aspirati macar o data pe saptamana pentru a mentine un nivel de praf rezonabil in casa. Aspiratoarele bune sunt cele mai inteligente investitii pe care puteti sa le faceti pentru a va mentine casa curata si nici nu sunt foarte sumpe.

Mai jos va explicam cum functioneaza aspiratoarele, cate tipuri exista in comert si cum se alege un model bun care sa nu va faca gaura in portofel. Vom incepe cu inceputul. Puteti sa fiti tentati sa credeti sa aspiratorele sunt inventii moderne doar pentru ca au nevoie de curent pentru a merge. In functie de locuinta pe care o aveti puteti sa alegeti dintr-o gama vasta de modele si marimi.

Exista aspiratoare de marimi medii care sunt in general pentru camerele mici ori pentru spatiile inguste. Daca locuiti in apartamente cu 3 sau cu 4 camere veti avea nevoie de aspiratoare care sa poata face fata spatiului.

Toti stim ca o putere mai mare va duce la o curatenie mult mai in profunzime. Cand cumparati un aspirator cereti vanzatorului detaliile despre puterea motorului dar si despre cea de de aspirare.

Un aspirator dotat cu sac de panza ori cu sac de hartie se imbacseste repede, se spala si se curata greu si daca nu e golit la timp lasa praf care se imprastie prin toata casa.

Aspiratoarele fara sac sunt scumpe insa sunt foarte practice. Cele mai practice sunt aspiratoarele care nu au sac, ci o cuva facuta din plastic in care se strange tot praful, recipientul acesta are o capacitate mult mai mare decat sacul de material textil, e inchis si etans si se curata fara probleme. Atunci cand se umple, mizeria se va arunca la gunoi si recipientul se va clati sub un jet de apa.

Cu ajutorul aspiratorului care nu are sac cu doar un recipient din plastic, praful se poate filtra si prin apa astfel incat tot aerul eliberat sa fie mult mai curat. Sistemul va fi completat de filtre facute din panza sau din plastic. Un alt avantaj este si faptul ca se poate utiliza si pentru a curata perdelele, mobila sau diverse tesaturi. Sunt si unele modele care aspira lichide.

Acestea sunt mult mai bune pentru a curata gresia, parchetul, linoleumul si alte astfel de suprafete. Bacteriile si praful din aer pot sa provoace mai multe probleme de respiratie si prin urmare aspiratorul va trebui sa aiba un filtru super bun, un filtru HEPA va capta pana la 99 la suta din parazitii microscopici, dar pentru a da rezultate bune trebuie sa fie schimbat minim o data la 6 luni.

Categorized in: