WWCOTY 2013

Pana sa ajungem sa vorbim despre preferintele publicului feminin in materie de autoturisme vreau sa fac o scurta incursiune in lumea anvelomag.com , unul dintre cei mai important dealeri de anvelope din tara noastra .

Anvelope de vara , de iarna si all season pentru o gama variata de autoturisme la cel mai bun pret din Romania , transport gratuit , montaj si echilibrat , toate acestea la un click distanta . Pentru mai multe informatii va invit sa accesati www.anvelomag.com .

In ultimii ani constructorii de masini au inceput sa acorde o tot mai mare atentie dezvoltarii unor concepte destinate exclusiv doamnelor . In societatea moderna femeile isi exprima tot mai intens interesul pentru piata auto , astfel a aparut si varianta ‘’feminina’’ a World Car of the Year , Women’s World Car of the Year .

In timp ce WCOTY are un juriu format exclusiv din barbati , WWCOTY are un juriu format in totalitate din femei . In cadrul acestei competitii se desemneaza , anual , masina castigatoare la categorii :

  • ‘’Family Car of the Year ‘’
  • ‘’Sports Car of the Year ‘’
  • ‘’Economy Car of the Year’’
  • ‘’Luxury Car of the Year’’
  • Si mai nou ‘’SUV of the Year ‘’

Autoturismul cu cel mai mare punctaj dintre castigatorii categoriilor de mai sus este desemnat ‘’ Car of the Year’’ .
In 2013 doamnele au decis , citadina constructorului american Ford Fiesta , este marea castigatoare a ‘’ Women’s World Car of the Year ’’. Detinatoarea premiului ‘’ Engine of the Year ‘’ a fost desemnata castigatoare si la sectiunea ‘’ Women’s World Economy Car of the Year ’’ .

Pentru acest an Ford ne propune un design reimprospatat cu un facelift , noi tehnologii si un motor , de mici dimensiuni , EcoBoost de 1.0 litri . Desi a avut concurenti puternici , precum luxosul Range Rover sau noul SUV compact Mazda CX-5 , modelul de clasa mica a reusit sa castige detasat aceasta competitie .

La sectiunea ‘’’Family Car of the Year ’’ , marele castigator a fost desemnat break-ul Audi A4 Allroad . Atuurile constructorului german sunt designul , spiritul practic si gradul inalt de siguranta si incredere acordate de un motor cu o capacitate asemanatoare cu a unui crossover si tractiunea integrala quattro .

Se pare ca femeile au ales acest Audi in detrimentul unor masini precum VW Golf ( desemnata de catre domni ca fiind ‘’World Car of the Year ’’ ) sau BMW Seria 3 .

O alta preferata a doamnelor in 2013 este Porsche Boxster S , castigatoarea ‘’Women’s World Sports Car of the Year ’’ . O decapotabila foarte bine realizata , perfecta pentru femeile care iubesc masinile sport , extrem de performanta cu un stil exact pe gustul doamnelor .

Medalia de argint a revenit tot unui model Audi , Audi RS5 , in timp ce bronzul ii revine perechii Toyota GT86 / Subaru BRZ .

La sectiunea ‘’ Luxury Car of the Year’’ , castigatorul este noul SUV Range Rover . Desi la nivel estetic noua generatie Range Rover nu vine cu prea multe schimbari , la partea tehnica si la ambianta interioara constructorul a reusit sa faca modificari spectaculoase .

Doamnele sunt mari amatoare de lux , chiar si daca vorbim despre autoturisme . Notabil este faptul ca , mai nou , doamnele prefera un lux pragmatic si nu autoturisme ‘’ de fite’’ . Astfel la startul acestei competitii s-au aliniat , pe langa SUV-ul britanic , alte doua sportive de rasa pura , BMW Seria 6 si Mercedes-Benz SL .

Un alt SUV este castigatorul ‘’ Women’s World SUV of the Year’’ , si vorbim aici despre noul Mazda CX-5 .

Se pare ca , in ochii doamnelor , aspectul unui autoturism este mult mai important decat utilitatea acestuia . Tocmai din acest rationament Mazda CX-5 , cu design-ul sau feminin dar in acelas timp dinamic si foarte practic , a devenit favoritul publicului feminin , in detrimentul altor modele precum Hyundai Santa Fe .

In ultimi ani SUV-urile au devenit foarte iubite de catre femei , acestea avand o influenta semnificativa asupra vanzarilor acestui tip de autoturisme . Si cum femeile au nevoie de anvelope de calitate si chiar aspectuoase va recomandam sa incercati noile anvelope Continental.

1. Women’s Car of the Year 2013 – Nissan GT-R
2. Namibia: Kuga Named SA’s Best SUV By Women On Wheels
3. 5 reasons young people are not buying cars or getting their drivers license
4. Better safety for women
5. Men vs. Women: Bling and toys

Categorized in: