What is professional professional hair removal?O multime de femei aleg sa treaca pragul unui salon de infrumusetare pentru o epilare definitiva profesionala, iar acest lucru este cat se poate de firesc daca stam sa ne gandim la rezultatele acestui tip de epilare.

De exemplu, femeile care trec pragul unui salon de infumusetare, pot opta pentru epilare IPL, care le poate ajuta sa scape de firele nedorite de par.

Intense Pulsed Light este un aparat medical de cea mai noua generatie care a aparut pe piata cu scopul de a rezilva problemele de pilozitate excesiva, iar apoi a fost preluat si de catre estetica medicala.

Un tratament de epilare definitiva cu acest aparat este de fiecare data personalizat, iar personalizarea tratamentului se face in functie de trei parametrii si anume: tipul pielii, culoarea epidermei, si nu in ultimul rand tipul firului de par. Toate aceste informatii sunt presetate in calculatorul aparatului, care apoi determina intensitatea razelor IPL.

In ceea ce priveste reactiile adverse sau efectele secundare trebuie sa amintim faptul ca pot aparea umflaturi usoare sau putina roseata. Se poate simti chiar o usoara durere, insa cu siguranta in maxim doua zile toate aceste reactii adverse vor fi istorie.

Femeile care isi doresc sa treaca printr-un tratament de epilare definitiva, ar face bine ca mai inainte de toate sa treaca pragul unui cabinet de dermatologie pentru a discuta cu un medic specialist daca pot opta pentru un asemenea tratament sau daca nu pot urma un tratament de acest gen.

Daca medicul dermatolog considera ca totul este in regula, femeile respective pot opta pentru un astfel de tratament, insa este important de precizat ca inainte cu doua – trei saptamani de prima sedinta, nu trebuie sa isi taie parul de pe mana. Cu cat a trecut mai mult timp de la ultima epilare cu ceara, cu atat mai bine pentru ca parul creste si se pot smulge mai multe fire de par deodata.

Tinand cont de faptul ca foarte multe doamne si domnisoare isi doresc un astfel de tratament, este cat se poate de firesc faptul ca ele se intreaba de cele mai multe ori de cate sedinte este nevoie pentru ca epilarea profesionala definitiva sa aiba succesul dorit.

Ei bine, trebuie precizat aici ca depinde totul foarte mult de la un caz la altul, in functie de suprafata tratata. De exemplu, pentru picioare sunt necesare 6 sedinte de tratament, in timp ce pentru brate sunt necesare 5-6 sedinte de tratament. Pentru fata sunt necesare undeva intre 4 – 5 sedinte, in timp ce pentru zona inghinala sunt necesare 5-6 sedinte de epilare definitiva profesionala.

Este foarte important de precizat faptul ca tratamentul este unul de lunga durata, insa procentul de reusita poate sa ajunga undeva pana la 90 – 92%.

De cele mai multe ori, saloanele garanteaza rezultatul epilarii definitive pentru o perioada de 6 ani, insa exista situatii in care epilarea definitiva poate sa dureze timp de 10 – 15 ani. Aici depinde totul si de aparatul cu care a fost efectuat tratamentul de epilare definitiva.

Categorized in: