Rochia de ocazie vi se potriveste perfect?Cand vine vorba despre petreceri sofisticate, trebuie sa punem problema vestimentatiei care sa se potriveasca acestora. La acest capitol cel mai usor scapa domnii, pentru ca ei pot purta acelasi costum la mai multe petreceri sau pot alterna doua costume si nimeni nu va observa.

Mai complicat este insa pentru doamne, deoarece exista o regula nescrisa care aproape ca impune  ca modele de rochii de ocazie  sa nu fie purtate la mai multe petreceri, asta insemnand ca de fiecare data cand este primita invitatia la o petrecere, trebuie cautata o alta rochie. Acest lucru presupune destula munca, mai ales cand exista multa nesiguranta potrivirii unei rochii la tipul de corp.

Sunt cateva elemente importante de care trebuie sa tineti seama cand va alegeti o rochie. Primul element este reprezentat de soldurile late si mai groase comparativ cu restul corpului. Daca spre exemplu va incadrati  in aceasta categorie trebuie stiut ca este de preferat sa evitati in mod special rochiile scurte si extrem de incarcate in partea de jos pentru ca acestea vor accentua linia soldurilor si le vor face sa para mult mai mari.

De aceea trebuie neaparat sa alegeti o rochie care sa fie mai larga in partea de jos. Daca, de exemplu, talia este mai mare, puteti opta pentru o rochie care sa schimbe linia acesteia prin ducerea ei mai sus ori mai jos. De cele mai multe ori este recomandat tipul de rochie baby-doll care urca linia taliei pana sub sani mascand astfel destul de usor un mijloc mai generos. De asemenea, este nevoie de un model care sa dea corpului iluzia de lungire, astfel ca fusta lunga, din materiale vaporoase este o necesitate.

O alta problema extrem de importanta de care trebuie sa tineti cont este reprezentata de brate, acestea fiind mai groase sau mai subtiri. Pentru femeile care le au pe cele din a doua categorie, nu este absolut nici o problema sa imbrace orice model de rochie, insa pentru femeile mai plinute apar numeroase impedimente.

Prin urmare, daca aveti bratele ceva mai groase, este bine sa va orientati spre o rochie cu maneca larga care sa acopere macar trei sferturi din mana. Daca va confruntati cu problema sanilor mici, puteti utiliza alte trucuri pentru a ascunde acest lucru. Este foarte important sa nu alegeti o rochie cu decolteu extrem de mare pentru ca aceasta nu va face decat sa puna in evidenta exact ceea ce va nemultumeste.

Astfel ca este de preferat sa mergeti mai bine spre o rochie care sa fie la baza gatului si care sa aiba, de asemenea, decoratii in jurul bustului acestea oferindu-i o mai mare amplitudine in acea zona. Daca insa va aflati la polul opus si doriti accentuarea acestui lucru, puteti alege rochii cu un decolteu mai mare, care sava puna in valoare atuul dvs.

Trebuie totusi o mare atentie la materiale, acestea fiind indicat sa subtieze trupul, pentru ca astfel, exista riscul iluziei unui corp mai mare decat in realitate. Insa, daca bustul generos va deranjeaza si doriti ca atentia sa nu se centreze in acea zona, trebuie neaparat sa alegeti o rochie care sa aiba fusta pana la genunchi. Asta pentru ca o rochie mulata nu va face decat sa scoata in evidenta sanii.

Categorized in: