Ghid de alegere a canapelei extensibileCand vine vorba despre amenajarea livingului, se stie faptul ca oamenii se gandesc mai intai de toate la cumpararea unei canapele, dat fiind faptul ca aceasta este cea mai importanta piesa de decor din incapere.

Exista o multime de optiuni atunci cand este nevoie de alegerea canapelei pentru living, insa foarte multi sunt cei care cauta canapele extensibile de la Retroboutique.ro, datorita numarului mare de avantaje pe care acestea le au, iar in continuare puteti descoperi pe scurt cateva dinte ele.

O canapea extensibila este foarte importanta dat fiind faptul ca ajuta la economisirea spatiului in casele, apartamentele sau garsonierele mici. Pe timpul zilei, canapeaua poate avea rolul unei canapele, in timp ce seara se poate extinde, si poate fi utilizata ca pat, deci cu siguranta este o alegere foarte buna o asemenea canapea.

O canapea extensibila este ideala in cazul in care aveti musafiri care raman peste noapte, si tocmai datorita a ceea ce am mentionat anterior, si anume ca se poate extinde si se poate utiliza ca pat.

Plus de asta, canapelele extensibile in majoritatea cazurilor, dispun de o lada de depozitare in care, pot fi adaugate plapuma, lenjeria de pat sau alte lucruri, iar astfel se economiseste iarasi spatiu.

Dat fiind faptul ca au fost construite cu scopul de a avea functie dubla, aceste canapele sunt si foarte confortabile, dar si foarte rezistente.

Tinand cont de toate aceste avantaje pe care le ofera o canapea extensibila, probabil va intrebati care sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti astfel incat sa faceti alegerea cea mai buna. Ei bine, puteti afla in randurile care urmeaza despre ce este vorba.

Dimensiunile

Cand vine vorba despre alegerea unei canapele extensibile de la Retroboutique.ro, cu siguranta dimensiunile conteaza foarte mult. In primul rand, conteaza dimensiunile incaperii in care va fi amplasata canaeaua. Trebuie sa stiti cat spatiu exista disponibil, pentru ca ulterior, sa puteti stabili cu exactitate ce dimensiuni trebuie sa aiba noua canapea extensibila.

Cel mai adesea sunt intalnite canapelele extensibile pentru doua si pentru trei persoane. Daca vreti sa alegeti o asemenea canapea pe care sa o folositi frecvent si pe post de pat, atunci alegeti o canapea extensibila care dupa extensie sa aiba 180, 200 cm lungime.

Forma canapelei

Fara doar si poate, in momentul in care vine vorba despre forma canapelei, trebuie facuta precizarea ca fiecare trebuie sa tina cont de-asemenea de spatiu, pentru ca trebuie sa aleaga o canapea care sa se incadreze in spatiul disponibil.

Intr-o camera spatioasa, se poate tine cont si de propriile preferinte. Exista canapele modulare care sunt usor de inclus intr-o zona, sunt versaile si se combina perfect cu alte elemente din decor. In plus, sunt si usor de mutat.

Exista canapele in stilul englezesc, care sunt cclasice si care ies in evidenta prin arcuirea cotierelor si a spatarului. Acestea au picioarele din lemn, s au nevoie de un stil special gandit al camerei in care vor fi amplasate. Aceste canapele sunt mai dificil de inclus in decor.

Exista canapele rectangulare, care sunt potrivite in orice situatie. In plus, sunt foarte atractive si in ceea ce priveste partea financiara, pentru ca sunt ieftine. Va puteti indrepta atentia si spre canapele extensibile in stil frantuzesc, cae sunt considerate a fi de lux, dar care sunt de-asemenea mai dificil de inclus in decor, si trebuie sa studiati profund estetica casei inainte de a alege o asemenea canapea.

Cadrul canapelei

In momentul in care vine vorba despre cadrul canapelei, optiunile sunt cu siguranta interesante, iar cele mai ieftine sunt canapelele care au cadrul din pal. In schimb, canapelele care au cadrul din lemn masiv sau cele care au cadrul din fier, sunt mai rezistente, pot sa suporte greutate mai mare si nu se vor deforma, nici nu vor suferi alte daune.

Din punct de vedere financiar insa, canapelele care au cadrul din pal sunt mai atractive, deci cu siguranta trebuie sa va cunoasteti bugetul, pentru a sti ce sa alegeti.

Sistemul de extensie

Cand vine vorba despre sistemul de extensie, acesta poate fi sistem extensibil cu cadru metalic si bride elastice (potrivit canapelelor din spatii restranse). Exista sistemul rextensibil relaxa, care este practic, comod si simplu de utilizat.

Totodata, trebuie mentionat faptul ca mai exista si sistemul extensibil de tip Npva, care permite ca dintr-o canapea extensibila sa obtineti un veritabil pat dublu; si nu in ultimul rand, exista canapele extensibile cu cadru metalic tip lift.

Sezut

Cel mai adesea sunt intalnite canapelele cu arcuri, pentru ca au un raport calitate – pret foarte bun, dar si canapelele cu sezutul din burete sunt intalnite. Mai nou, sunt foarte cautate si canapelele care au sezutul din spuma cu memorie, care sunt foarte confortabile, pentru ca iau forma corpului, iar astfel reduc punctele de presiune din corp.

Umplutura

Aici lucrurile sunt simple, pentru ca exista umplutura din puf natural sau umplutira artificiala. Puful natural este considerat a fi de lux si este foarte scump, motiv pentru care mai cautata este umplutura sintetica.

Material exterior

Exista diferite optiuni si aici, si desi stofa este eleganta, majoritatea prefera pielea naturala si chiar pielea ecologica pentru aspect, dar si pentru ca este mai usor de curatat.

Categorized in: