Fie că vii de la muncă sau de la şcoală, cu toţii avem zile care par mai greu de dus decât altele. Iar când termini o zi grea, nu există nimic mai plăcut decât să te relaxezi și să te răsfeți. Din fericire, există multe moduri de a face acest lucru chiar și fără să ieși din casă. Aşa că acest articol vine înaintea ta cu inspiraţia de care ai nevoie pentru a transforma chiar şi cea mai dificilă zi într-un prilej de bucurie.

 

7 gesturi mici cu impact mare pentru starea ta de bine:

 

După o zi grea, care pare că ne-a epuizat toate resursele, tot ce ne dorim este să ne relaxăm şi să ne refacem energia pentru a face faţă cu brio unei alte zile ce vine cu propriile provocări. Vestea cu adevărat bună, însă, este că îţi poţi reîncărca bateriile şi oferi momente de răsfăţ la tine acasă, chiar dacă nu eşti adeptul unor activităţi elaborate. Iată cum:

Fă o baie relaxantă

Un mod clasic şi care nu dă niciodată greş de a te relaxa este prin baia cu spumă sau săruri de baie. Adaugă în apă uleiurile esențiale preferate pentru a crea o ambianță plăcută. Alege halatul cel mai pufos din dulap, şi păstrează-l într-un loc cald până când ieşi din baie. Nu uita să aprinzi lumânări sau să pui muzică ambientală pentru a crea un spațiu de relaxare complet, care să destreseze toate simţurile.

Răsfaţă-te cu o cină specială

O zi grea merită întotdeauna o cină specială, una pe care ţi-ai dorit de mult timp să o prepari, însă nu ai avut timp să o pregătești până acum. Fă-ți o bucurie şi comandă mâncarea la care îţi stă gândul, fie că vorbim de o salată proaspătă, o pizza, un platou de brânzeturi și fructe, sau ceva mai elaborat, cum ar fi o ciorbă de burtă. Spre exemplu, dacă ești din capitală, poți comanda o ciorbă de burtă în Bucureşti şi împrejurimi de pe Foodnation.ro, uitând astfel de eforturile de a găti, măcar pentru o seară. Savurează-ți mâncarea într-un spațiu confortabil, cu lumina potrivită și poate și cu o băutură aleasă special pentru a se potrivi cu masa, pentru un binemeritat moment de tihnă.

Citeşte

Cu toţii avem acea carte pe care am început-o, dar de care n-am găsit niciodată suficient timp să ne ocupăm în linişte. Oferă-ţi o pauză de la stresul cotidian şi relaxează-te după o zi grea în compania ei. Opreşte ecranele, adaugă un fundal sonor potrivit, şi bucură-te de poveste.

Odihneşte-te

După o zi grea, s-ar putea să fii încă în priză şi, ajuns acasă, să vrei să faci alte lucruri. Cu toate acestea, uneori e important să nu faci nimic. Îmbracă-ți pijamalele preferate , pune-te în pat şi odihneşte-te liniştit. Închide telefonul și laptopul și bucură-te de o noapte cu somn bun, de departe cel mai eficient mod de a te relaxa. 

 Meditează

Un final excelent pentru o zi grea poate fi şi o sesiune de meditaţie. Acordă-ţi timp să elimini toate gândurile care încă te bântuie legat de ziua ce s-a dus, fă exerciţii de respiraţie, aprinde lumânări sau beţişoare parfumate, şi dă voie corpului tău să elimine stresul acumulat peste zi. Poţi chiar introduce în rutină şi câteva posturi de yoga, pentru a contrabalansa toate orele petrecute stând pe scaun la birou.

Oferă mai mult timp rutinei tale de îngrijire

După o zi grea, finalul perfect poate aduce un plus de încredere în sine. Fă-ţi rutina de îngrijire cu atenţie la fiecare pas şi profită de timpul tău cu tine cu ajutorul unei măşti pentru ten, a unui tratament pentru păr, sau pur şi simplu cu ajutorul loţiunii tale preferate de corp. Ce remediu mai bun împotriva oboselii şi stresului decât masajul şi o piele fină?

Dă-ţi timp să te joci

Chiar dacă ai avut o zi grea şi simţi că te copleşesc responsabilităţile, nu uita să te joci. Iar dacă nu ai chef de socializat cu oameni în jurul unei table de joc, atunci jocurile video sunt reţeta ideală pentru o seară de relaxare. În plus, pe lângă relaxare şi detaşarea de realitatea imediată pe care ni le oferă, jocurile video pot fi o modalitate de a socializa cu prietenii online sau de a face parte dintr-o comunitate de jucători cu interese similare. Aceste interacțiuni sociale pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea stresului.

Cu toţii avem zile grele, când tot ce vrem este să ajungem mai repede acasă şi să ne relaxăm fără griji suplimentare. FoodNation este aliatul tău de nădejde, fiind mereu gata să îţi ia de pe umeri grija meselor. Bucură-te de o masă exact aşa cum ţi-o doreşti, fără muncă şi planificare. Doar comanzi şi te bucuri de preparatele tale preferate în tihnă. 

 

Sursa foto: Pixabay.com.

Categorized in: