Ce sa faci daca ti s-a stricat smartphone-ul?
Telefoanele mobile sunt probabil unele dintre cele mai utilizate device-uri personale, din viata de zi cu zi. Folosim acesti mici companioni oricand si in orice situatie.

De aceea gadget-urile din ziua de astazi trebuie sa fie rezistente si sa poata fi folosite in orice conditii. Vrei piese telefoane mobile? Intra pe AccesoriiGsm.ro.

Dar, oricat te-ai stradui sa le protejezi, aceste telefoane se vor strica la un moment dat. Cand se intampla asta, ar fi ideal sa posezi cateva cunostinte de baza, despre cum le poti repara sau despre cum poti inlocui anumite componente.

1.    Verifica bateria.
Bateriile sunt printre primele componente care cedeaza la un telefon mobil. Este de asemenea si componenta cel mai usor de inlocuit (daca telefonul permite acest lucru). Daca se intampla ca telefonul tau sa se descarce foarte rapid, fara un motiv evident, este foarte probabil ca bateria nu mai functioneaza cum trebuie.

Din acel moment, este timpul sa te duci la cel mai apropiat magazin pentru a cumpara o baterie noua. Trebuie sa tii cont totusi de cateva lucruri: cand iti cumperi o baterie noua pentru smartphone-ul tau, trebuie sa cumperi un model care sa se potriveasca exact.

Fiecare telefon are un power-rating al sau, in concluzie nu orice baterie se va potrivi. De asemenea, cumpara numai baterii originale, certificate de producatorul smartphone-ului tau. Poti gasi si baterii contrafacute, care vor functiona la fel de prost ca cea pe care doresti s-o schimbi.

2.    Indeparteaza carcasa telefonului (capacul carcasei).
Indeparteaza capacul carcasei pentru a expune bateria. La unele telefoane, capacul se scoate mai greu, verifica manualul de la producator pentru acest lucru.

3.    Indeparteaza bateria veche si monteaza bateria noua.

4.    Incarca telefonul.
Unele baterii vin deja incarcate, dar tot vei avea nevoie sa incarci bateria cea noua, imediat dupa ce ai cumparat-o. Cand o incarci, nu intrerupe ciclul de incarcare si lasa telefonul sa se incarce pana la 100%, inainte de a-l folosi.

5.    Verifica telefonul la un service de reparatii autorizat.
Daca s-a intamplat sa-ti scapi accidental telefonul, una dintre componentele care se pot strica cel mai usor, este ecranul. Daca observi zgarieturi profunde sau crapaturi pe ecran, inseamna ca este timpul sa-l inlocuiesti.

Pentru a face asta, viziteaza un magazin de accesorii si piese pentru smartphone si cauta exact modelul de ecran, pentru smartphone-ul pe care il detii.

Exact ca si in cazul bateriilor, nu se recomanda cumpararea unui ecran 3rd party, care poate fi contrafacut. Cumpara numai display-uri originale, de la producator.

Daca vrei sa-ti inlocuiesti ecranul singur, o poti face consultand in prealabil, metodele de dezasamblare pentru modelul tau de smartphone, pe internet. Nu-ti recomandam sa faci acest lucru daca nu te pricepi foarte bine si mai ales daca detii un smartphone de cateva sute de dolari.

Prima oara il poti duce la un service, pentru inlocuirea ecranului, acolo unde vei stii cu siguranta ca operatiunea va fi executata profesional si in cel mai scurt timp. Nu incerca sa schimbi nici o componenta de la interiorul telefonului, daca nu esti sigur pe ceea ce faci.

Categorized in: