Ce este un invertor de tensiuneIn timpul deplasarii pe distante mari, este o problema telefoanele sau laptopurile noastre raman fara batere, atunci cand tot ce avem la noi este un cablu clasic. Majoritatea masinilor nu sunt echipate cu alimentare de curent alternativ 110v / 220v. In acest caz, un invertor de putere care functioneaza fiind conectat la masina va rezolva problema. Un invertor pentru masina va converti 12v DC in 110V (sau 120v, 220v, 230v, 240v) AC pentru a oferi curentul necesar pentru electronicele pe care le ai la tine.

Noi iti recomandam Invertor tensiune 12V-220V, putere 1000 W, care iti va oferi curentul necesar pentru toate dispozitivele pe care vrei sa le utilizezi.

Sursele de curent continuu de 12v se folosesc de obicei pentru bricheta, tahograf sau alte dispozitive. Dar tensiunea acestor surse de alimentare este foarte scazuta si este o putere continua, deci nu poate fi utilizata pentru aparatele de curent alternativ care functioneaza 110v / 220v  pentru casa, cum ar fi laptopuri, uscatoare de par, incarcatoare de telefon.

Exista o multime de marci invertoare in magazinele online la preturi variate. Si capacitatile de putere de sunt de la zeci, la sute de wati, sau chiar la mii de wati (kilowati). Cu siguranta acum te intrebi cum poti cumpara cel mai bun aparat pentru tine.

Pentru utilizatorii obisnuiti, este bun un invertor auto cu limitele maxime de putere sub 200 watt si se va dovedi complet suficient. Deoarece marea majoritate a masinilor normale produc un curent de alimentare mai mic sau egal cu 20A, nu trebuie sa achizitionezi un convertor de mare capacitate pentru masina ta. In prezent, majoritatea invertoarelor de 12V pentru brichete conectate la brichete sunt utilizate pentru aparate electrice mai mici de 150 W.

Pentru cei care lucreaza in aer liber, sau care trebuie sa utilizeze aparate electrice de mare putere, sfatul este de a selecta invertoarele care se conecteaza direct la baterie. Astfel de invertoare auto pot furniza o putere de 500 wati sau chiar mai mare, pot conduce unele motoare mici si dispozitive de putere de 1000 wati sau mai mari.

Atunci cand sunt alese invertoarele, pe langa materialele si marcile traditionale, acestea au diferente mari de performanta. In prezent, exista doua tipuri principale de invertoare auto: invertorul cu unda sinusoidala pura si invertorul cu unda cvasi-sinusoidala.

In cazul in care pretul invertorului cu unda sinusoidala pura este mai mare, acest lucru se explica prin faptul ca performanta este foarte buna, calitatea energiei electrice de iesire este chiar mai buna decat puterea retelei din locuinta de 110v  ceea ce inseamna ca electronicele vor functiona optim. Invertorul de unda cvasi-sinusoidal este mai ieftin, apartine clasei invertoarelor cu unda patrata, in majoritatea cazurilor poate garanta stabilitatea, este un convertor de energie auto rentabil pentru cumparatori insa este recomandat celor care nu conecteaza la el electronice de mare putere.

Siguranta alimentarii automate de 12v CC nu poate rezista la curent ridicat, iar  in majoritatea cazurilor, masinile sunt proiectate pentru curentul maxim admis la 15A sau 20A. Exista, de asemenea, putine masini, in special unele masini vechi, care folosesc sigurante 10A. Deci, atunci cand folosim invertorul pentru masina, trebuie sa stim toate aceste detalii.

Categorized in: