http://www.cumgatesc.eu/care-sunt-avantajele-tehnologiei-lcd-si-oledUn touchscreen telefon de o calitate inalta este o caracteristica importanta a unui telefon performant, care sa ofere o durata indelungata de viata. Pentru unii dintre utilizatori, este dificil sa aleaga un telefon in functie de tehnologia utilizata pentru crearea ecranului, deoarece exista diferite tipuri de ecrane, unele mai performante decat altele.

Printre ecranele pe care le puteti alege pentru telefoanele mobile se afla cele LCD, IPS, AMOLED, Super AMOLED sau Retina Display. Din tehnologia LCD s-au dezvoltat mai tarziu multe alte tipuri de ecrane, precum sunt TFT, TN, IPS sau Super LCD. TFT LCD este prima varianta imbunatatita a tehnologiei LCD, care afiseaza un contrast mai puternic printr-o utilizare mai buna a pixelilor.

Printre cele mai ieftine ecrane de pe piata sunt cele TN, intalnite la diferite telefoane si tablete ieftine. Daca va doriti un telefon care sa va ofere imagini cu o claritate crescuta, este bine sa alegeti un model cu ecran de tip IPS, deoarece acesta reproduce cu fidelitate culorile si unghiurile de vizualizare. Din pacate acest tip de ecran nu poate reproduce foarte bine negrul, care arata asemeni nuantei gri inchis.

Super PLS este un tip de ecran conceput de Samsung, ca o alternativa la IPS. Acest tip de ecran se remarca printr-o luminozitate cu 10% mai mare si unghiuri bune de vizualizare. Super LCD este o alta varianta imbunatatita a ecranului LCD, capabila sa reproduca fidel culorile. Retina Display este un tip de ecran LCD intalnit la dispozitivele

Apple, despre care producatorul afirma ca are o densitate mai mare a pixelilor decat poate percepe ochiul uman.
OLED este o alta tehnologie extrem de utilizata la producerea de ecrane pentru diferite gadgeturi. Spre deosebire de tehnologia LCD, OLED dispune de un principiu de functionare diferit. Printre ecranele care utilizeaza OLED se numara AMOLED. Ecranele AMOLED se remarca printr-un contrast considerabil mai bun decat ecranele care folosesc tehnologia LCD.

Super AMOLED este o versiune a tehnologiei AMOLED creata de Samsung, care se remarca prin faptul ca ecranul integreaza un digitizer si reflecta mai putin razele soarelui, spre deosebire de varianta standard. Samsung a creat si ecranul de tip Super AMOLED Plus, care ofera o luminozitate ridicata si consuma mai putina energie electrica, dar implica costuri mai mari de productie.

Super AMOLED Advanced este un ecran conceput de Motorola, care dispune de o luminozitate mare si de o rezolutie mai inalta decat cea oferita de ecranul Super AMOLED. Daca nu stiti ce tip de ecran sa alegeti, va puteti orienta catre cele LCD, atunci cand doriti sa va bucurati de ecrane mai naturale, de o vizibilitate mai buna in lumina naurala a soarelui, dar si de o luminozitate ridicata.

Tehnologia OLED ofera ca avantaje un nivel profund de negru si unghiuri foarte bune de vizualizare, cat si un consum redus de energie. Un touchscreen telefon de calitate va ajuta sa va bucurati pentru o perioada cat mai lunga de timp de deplina functionare a dispozitivului mobil utilizat.

Categorized in: