Avantajele bumbacului organicDaca intampinati alergii sau suferiti de afectiuni ale pielii datorita uzurii imbracamintei, este timpul sa va reconsiderati si sa treceti la o alta tesatura sau material de imbracaminte. Treceti la bumbacul organic, pentru a evita diverse probleme ale pielii. Din bumbac organic se fac inclusiv rochii de seara lungi.

Daca arborele de nuca de cocos este considerat “arborele vietii”, bumbacul este “tesatura vietii”. Acest lucru se datoreaza unei utilizari largi a bumbacului, de la dormitor la bucatarie. Cu toate acestea, din cauza metodelor comerciale agricole, bumbacul obisnuit poate contine impuritati care ar putea declansa reactii alergice la unele persoane. Aici vine bumbacul organic.

Ce este bumbacul organic?

In cuvintele laicului, bumbacul organic se refera la cultivarea bumbacului fara a folosi ingrasaminte, pesticide si alte produse chimice toxice. Cu acest tip de metoda de cultivare, bumbacul nu este pulverizat sau tratat cu nici un produs chimic. Ele se bazeaza numai pe metodele aprobate de agricultura ecologica. Ca urmare, agricultura ecologica a bumbacului are ca rezultat un mediu durabil, deoarece contribuie la mentinerea fertilitatii solului si la recoltarea bumbacului fara substante chimice.

Metoda traditionala de cultivare a bumbacului nu numai ca pune in pericol mediul, ci si pe toti cei care dezvolta astfel de bumbac. In afara de asta, aici sunt mai multe beneficii ale articolelor de imbracaminte din bumbac organic .

  1. Mediu prietenos

Rezulta dintr-o metoda agricola si ecologica. Producerea bumbacului organic foloseste un carbon redus datorita consumului redus de combustibil si de energie. Deoarece trece printr-un proces de productie fara substante chimice, previne si contaminarea apei. De asemenea, sanatatea lucratorilor nu este compromisa. In cele din urma, utilizarea ingrasamintelor excesive si a pesticidelor provoaca, de asemenea, daune ireparabile mediului.

  1. Standarde de siguranta

Produsele de imbracaminte ecologica sunt mai sigure, deoarece producatorii adera la standarde de productie foarte rigide si mai stricte. Acest lucru nu numai pentru a minimiza impactul negativ asupra mediului, dar si pentru a asigura valoarea clientilor prin abonarea la standarde etice foarte ridicate, cum ar fi Fairtrade Cotton, Initiativa Better Cotton, FLO International si alte miscari globale care promoveaza bumbacul organic.

  1. 3. Economisiti bani pentru facturile medicale

Cu o expunere redusa la alergeni si alte probleme dermatologice prin patronarea imbracamintei fabricate organic, puteti fi mai confortabila purtand haine si va veti ingrijora mai putin de problemele de sanatate si de ingrijire medicala.

Cand folositi imbracaminte din bumbac organic, ajutati fermierii sa economiseasca si ei. Deoarece lucratorii agricoli nu mai sunt expusi pesticidelor si substantelor chimice periculoase, ele sunt mai sanatoase si, in mod similar, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la problemele medicale si la facturile.

  1. 4. Imbunatatirea sanatatii emotionale si mentale

In afara de alergii sau ingrijorari privind pielea, atat fermierii de bumbac, cat si cumparatorii pot beneficia de o imbunatatire a sanatatii emotionale si mentale. Stresul care rezulta din problemele de piele mentionate mai sus impreuna cu posibila datorie din cauza cheltuielilor medicale sau spitalicesti poate duce la stres excesiv mental si emotional.

  1. 6. Impiedica amenintarile permanente sau chiar si fatalitatile

Au fost raportate cazuri de substante chimice si ingrasaminte gresite, care au dus la raniri, daune corporale permanente si chiar decese in randul fermierilor si lucratorilor, in special in tarile sarace si in curs de dezvoltare. Bumbacul cultivat organic evita astfel de amenintari.

  1. 7. Ajuta pe toti sa devina cetateni responsabili

Brosurile de imbracaminte din bumbac organic ajuta consumatorul sa devina cetatean responsabil; unul care este pe deplin constient de responsabilitatea fiecaruia de a contribui la pastrarea unui mediu durabil. Imbracamintea din bumbac organic va servi ca o reamintire, tuturor, ca natura este mai sanatoasa si mai eficienta pe termen lung.

Categorized in: