Sfaturi pentru decoratiile de CraciunIn acest articol, suntem foarte bucurosi sa va putem da cateva sfaturi, credem noi utile pentru decoratiuni de Craciun si moduri de decorare pentru locuinta dumneavoastra.

•    Puteti confectiona mici stelute din zapada artificiala sau hartie, preferalbil argintii si le puteti agata la ferestre.
•    Puteti face o steluta clasica din hartie si o puteti agata de tavan sau mai multe, tapetand cu ele peretii si ferestrele.
•    Faceti-va singuri coronita de Craciun, tot ceea ce aveti nevoie este hartia colorata si o scurta vizita la magazinul de papetarie.
•    Dintr-o para de plastic (stil bibelou) daca aveti prin casa, puteti face un mic om de zapada, in acelasi timp puteti folosi pere de diferite dimensiuni pentru a creea o mica familie din oameni de zapada.
•    Decideti ce schema de culori veti alege pentru ornamentele de brad si ce decoratii veti folosi pentru acesta.
•    Faceti mici braduti 3D. Ii puteti folosi ca ornamente pentru bradul cel mare sau ii puteti agata prin casa pentru evocarea spiritului Craciunului.
•    De asemenea puteti incropi un mic bradut de efect, format din carti pe care puteti agata o instalatie de iluminat si ghirlande multicolore sau de brad natural.
•    Decorarea usii de la exteriorul apartamentului sau casei, este si ea importanta. Aici va sfatuim sa alegeti o instalatie de iluminat acompaniata sonor, cu muzia placuta avand tematica Craciunului, dar luati aminte la legile in vigoare despre poluarea fonica din zona/orasul dumneavoastra. Dupa anumite ore, s-ar putea sa fiti nevoiti sa le stingeti.

Orice ai face, distreaza-te atunci cand te apuci de decorat.  Daca ai copii, lasa-i sa te ajute. Sarbatoarea Craciunului este in primul rand despre a fi impreuna cu prietenii si familia si a ne bucura de aceste momente, impreuna.

Nu-ti cumpara toate decoratiunile o data. Daca decorezi pentru prima data, foloseste decoratiuni mai putin scumpe, mai comune. Dupa sarbatori, multe magazine au de obicei preturi foarte scazute la decoratiuni.

O data cu trecerea timpului, vei avea la dispozitie si decoratiuni ce au ramas de la alti membri ai familiei sau decoratiuni de la copiii tai. Daca pornesti cu foarte multe, nu vei avea probabil spatiu pentru toate.

In fiecare an, inspecteaza-ti decoratiunile, evalueaza-le si arunca-le pe cele care prezinta urme de folosire indelungata sau care s-au stricat/deteriorat intre timp. Puteti alege un set permanent , un set de decoratiuni sau instalatii de iluminat pentru exterior de exemplu, pe care le puteti folosi de mai multe ori.

Asigura-te ca alaturi de ambientul creat de decoratiunile alese, vei asigura si un ambient sonor tematic, de Craciun. Traieste la maxim spiritul Craciunului!

Pietele ad-hoc de Craciun, te pot “imbogati” cu o diversitate enorma de globulete, decoratiuni sau alte obiecte specifice sarbatorii, multe dintre acestea fiind hand-made. Luminile si instalatiile luminoase de pe decoratiuni nu sunt absolut necesare, dar le poti folosi pentru un efect suplimentar.

Asigura-te ca esti in siguranta cand decorezi, cand agati luminile sau decoratiunile. Daca folositi o scara, aveti grija sa o folositi in mod corespunzator. Foloseste numai prelungitoare certificate la folosirea pentru exterior si nu atasa prea multe lumini instalatiei.

Categorized in: