Viata alaturi de un Schnauzer uriasDupa o viata intreaga de lucrat in birou, in mijlocul orasului, bunicul meu s-a hotarat sa se retraga la tara, unde a pus bazele unei afaceri in agricultura.

Nu despre reusita lui si activitatile pe care le are vreau sa va povestesc ci despre cui ii incredinteaza paza suprafetei pe care isi depoziteaza rezultatele muncii si curtea. Acel cineva este Tom, un Schnauzer urias pe care l-a crescut inca de cand era mic, mic de tot.

Tom a aparut in viata bunicului intr-o zi superba de primavara, atunci cand un satean i-a propus sa-l cumpere pentru o paza mai buna a curtii. La inceput nu a fost prea increzator in forta si vrednicia catelului, avand in vedere faptul ca era de-o schioapa si doar se impiedica de propriile picioare, dar l-a luat pentru ca avea nevoie de un patruped pe langa casa.

Mi-a cerut sa-i comand mancare Acana Maxi Junior, adica special conceputa pentru puii de catei, cu talie mare, pentru ca acestia sa se dezvolte armonios. Nu a vrut sa-i dea resturi de pe langa casa deoarece s-a gandit ca o sa-i influenteze negativ cresterea.

Tot jucandu-se, alergand impreuna de colo-colo si dresat de mic, Tom s-a transformat intr-un Schnauzer urias de toata frumusetea, spaima hotilor si bucuria bunicului.

Nu stiu daca stiti dar aceasta rasa de caini este intr-adevar perfecta pentru paza si protectia suprafetei pe care le-o dai in primire deoarece au o personalitate puternica, dedicata si sunt atletici.

Tom a invatat de mic sa-l indrageasca si sa-l respecte pe bunicul, astfel ca dupa cum imi dau seama, ar fi dispus sa se sacrifice pentru el. Schnauzer-ul urias este reticent fata de straini, astfel ca nu poti sa intri pe poarta decat daca bunicul ii spune asta lui Tom.

Noi, nepotii, ne distram pe seama lui Tom dar il indragim foarte mult. De fapt, seamana cu un Schnauzer standard doar ca este mai mare, are un cap dreptunghiular si mult-mult par pe fata: are barba, mustati si sprancene, mai stufoase decat ale bunicului. Ne jucam cu el, adora sa faca aport, sa inoate si sa alerge pe campiile intinse.

Tom nu este doar un Schnauzer urias obisnuit, este mandria bunicului si prietenul de joaca al nepotilor. Alaturi de el te simti in siguranta si ai certitudinea ca te va salva de cei care iti doresc raul.

Categorized in: