Cum trebuie ales un telefon cu touchscreen?In ziua de azi aproape toti utilizatorii de telefoane mobile folosesc un touchscreen. Dar foarte putini dintre utilizatorii unui astfel de telefon stiu care sunt cele mai importante lucruri de respectat, cand va alegeti un touchscreen telefoane. Fanii Apple considera ca daca vreti sa va luati un touchscreen, acesta este iPhone. Pentru asta trebuie sa tineti cont de cativa factori importanti.

In primul rand, trebuie precizat ca touchscreen-urile se diferentiaza in functie de tehnologia pe care se bazeaza. Exista doua tipuri de touchscreen-uri: cel rezistiv si cel capacitiv. Ecranul rezistiv are mai multe straturi de plastic, iar semnalul este inregistrat prin atingerea dintre acestea, la apasarea cu degetul, realizandu-se o conexiune electrica.

Touchscreen-urile cu ecran rezistiv pot fi utilizate, de asemenea, cu un stylus. Ecranul capacitiv este un ecran de sticla cu un material conductiv transparent. Deoarece si corpul uman este un bun conductor de electricitate, atingerea cu degetul declanseaza un camp electric prqactic inregistrand locatia exacta.

Pentru ambele variante de touchscreen-uri, exista posibilitatea de a utiliza un raspuns tactil sub forma unei vibratii care marcheaza selectarea unei optiuni de pe ecran. In cazul tehnologiei capacitive, este obligatorie folosirea degetului. In cazul ecranului rezistiv, acesta este mult mai ieftin, automat scazand si pretul produsului finit.

In al doilea rand, dimensiunea ecranului este foarte importanta. Daca trebuie sa atingeti cu degetul sau cu stylus in ecran, e de preferat ca acesta sa fie de dimensiuni mai mari pentru a fi manevrat cu multa usurinta. Un display suficient de mare pentru un touchscreen trebuie sa aiba minim 2.8 inch pentru a fi comod pentru orice utilizator.

Daca in schimb e prea mare, va fi mai greu de utilizat. Cu cat este mai mare si mai luminos ecranul, cu atat cresc si cerintele legate de bateria sa. Foarte multi utilizatori de touchscreen-uri se plang de durata foarte mica de viata a bateriei. Daca va luati un touchscreen trebuie sa il folositi la capacitate maxima, cautand sa cereti mai multe detalii tehnice legate de durata bateriei in diverse tipuri de functionare al acesteia.

In al treilea rand, veti avea nevoie de suport pentru touchscreen ca sa il puteti folosi la capacitate maxima. Acest suport inseamna practic numeroase aplicatii care pot functiona doar pe baza unui sistem de operare.

Cei mai multi producatori isi bazeaza smartphone-urile pe sisteme de operare pentru care exista numeroase aplicatii, unele dintre ele dedicate pentru touchscreen. Oricum, e de preferat sa va interesati din timp daca smartphone-ul cu touchscreen care vi se potriveste are tot ceea ce este necesar pentru a fi util.

In al patrulea rand, sunt importante sensibilitatea ecranului si timpul de raspuns, acestia fiind doi factori extrem de importanti in alegerea unui touchscreen. Exista marci de telefoane care se lauda cu touchscreen-uri, dar care au timpi mari de raspuns la atingere, ceea ce provoaca un disconfort utilizatorului. In cazul folosirii pe termen lung poate deveni extrem de neplacut, utilizatorul devenind extrem de nemultumit de timpul de reactie al ecranului.

In concluzie, important este sa se tina cont de cele enumerate mai sus pentru a se achizitiona touchscreen-ul mult visat.

Categorized in: