De ce se descarca repede bateria telefonului?Atunci cand ai de gand sa iti cumperi un telefon mobil inteligent, cu siguranta te gandesti ca vrei sa ai un dispozitiv foarte performant, care sa nu se blocheze in timpul utilizarii, dar si care sa te tina cat mai mult timp incarcat.

Pentru a avea un telefon care sa nu se blocheze in timpul in care il utilizezi, in mod evident nu trebuie sa iti indrepti atentia spre un model ieftin, si care sa fie de la unul dintre producatorii nu foarte cunoscuti de pe piata. Cu siguranta aceste modele de telefoane se blocheaza foarte des, si nu sunt nici performante, iar din acest motiv ar trebui sa te feresti de ele.

Deci, daca vrei sa ai un telefon mobil inteligent, de care sa te poti bucura atunci cand il utilizezi, atunci va trebui sa iti indrepti atentia spre cele mai noi modele de telefoane de la Samsung, de la Apple, de la HTC sau de la ceilalti producatori de renume de pe piata.

Daca vei alege un model de la unul din acesti producatori, in mod evident telefonul tau nu se va bloca in momentul utilizarii, in ciuda faptului ca ai deschise mai multe aplicatii, sau iti ruleaza un joc care ocupa foarte multa memorie.

Ei bine, insa problema este alta, si anume faptul ca telefonul incepe sa se descarce din ce in ce mai repede. Poti sa ai atat un model de la unul dintre producatorii mai sus mentionati, cat si unul de la un producator mai putin cunoscut, pentru ca bateria dispozitivului se va descarca destul de rapid.

In cazul in care vrei sa incerci sa remediezi problema pe cont propriu, si sa nu fie nevoie sa iti trimiti dispozitivul la un service de reparatii telefone Bucuresti, atunci iti voi prezenta pe scurt cativa pasi pe care ai putea sa ii urmezi, si care sa iti ajute bateria telefonului sa tina mai mult timp incarcata.

De exemplu, primul lucru pe care il poti face este acela de a inchide toate aplicatiile pe care le-ai deschis dar pe care in acele momente nu le utilizezi. Cu siguranta aceste aplicatii deschise consuma energie, iar daca le vei inchide, vei putea face o mica economie de energie a bateriei.

O alta idee inteleapta ar fi acceea de a accesa setarile telefonului, iar mai apoi sa accesezi setarile acumulatorului, iar acolo sa selectezi optiunea de economisire a energiei. Si aceasta solutie iti poate veni in ajutor.

Luminozitatea ecranului este iarasi un factor destul de important care duce la un consum mare de energie a bateriei, astfel ca este indicat sa reduci luminozitatea display-ului.

Deasemenea o alta solutie recomandata de catre specialisti este aceea de a dezactiva serviciile de localizare, pentru ca si acestea consuma destul de multa energie.

In cazul in care nu ai nevoie sa fii conectat la internet, ar trebui sa dezactivezi conexiunea wifi sau datele mobile, pentru ca stim cu totii ca si acestea consuma multa energie.

Ei bine, cu siguranta daca vei urma acesti pasi, sunt sanse mari ca bateria telefonului tau sa tina mai mult timp incarcata, insa in cazul in care urmezi acesti pasi, dar bateria se descarca tot la fel de repede, atunci ideal ar fi sa iti duci dispozitivul la un service, iar specialistii de acolo vor stii exact ce este de facut.

Categorized in: