OnePlus 5 – performanta camerei fotoTot hype-ul de la OnePlus in perioada premergatoare acestei lansari a inconjurat sistemul de camera. Sloganul “Camera dubla. Imagini mai clare” este lipit pe cutie, plus toate materialele de marketing, dar se imbunatateste cu adevarat camera deja superba de pe OnePlus 3T? Cauti huse telefoane pentru modelele de top? Le vei gasi numai pe AccesoriiGsm.ro.

Cea mai mare schimbare aici este evidenta: acum exista doua lentile in loc de una. Acestea sunt asezate pe spate, la fel ca si cele de pe iPhone 7 Plus, usor ridicate de pe corp si chiar functioneaza in mod similar cu camerele de pe flagship-ul Apple. Una are senzorul obisnuit, care este un Sony IMX 398 cu 16 megapixeli si un obiectiv f / 1.7.

Langa acesta se afla teleobiectivul, pentru zoomul 2x, care este de 20 de megapixeli cu o deschidere f / 2,6 mult mai ingusta. Este cu siguranta o configuratie interesanta.

Numarul mare de megapixeli capteaza fotografii foarte detaliate care sunt pline de culoare si vibratie, in timp ce deschiderea larga a obiectivului principal permite o  cantitate de lumina mai mare sa atinga senzorul. Atat imaginile pe lumina slaba cat si in timpul zilei arata foarte bine, desi se pot intalni anumite probleme atunci cand lumina este foarte puternica. Modul auto-HDR ajuta aici, ajustand expunerea si contrastul, fara a fi prea evident.

Ne place de asemenea, varietatea de fotografii pe care le puteti obtine cand folositi obiectivul teleobiectiv de marit, mai ales in fotografii portret. Cu toate acestea, diafragma ingusta isi diminueaza intoarcerea la lumina scazuta.

Lipsa stabilizarii optice a imaginii devine, de asemenea, evidenta atunci cand folositi obiectivul teleobiectiv, deoarece devine greu de tinut constant si fara miscare, evitand astfel o fotografie neclara si zgomotoasa. EIS (stabilizarea electronica a imaginii) face o treaba buna de cele mai multe ori, dar uneori ii lipseste coerenta.

OnePlus spune ca focalizarea automata se face cu 40% mai rapid decat pe OnePlus 3T si este foarte rapida in majoritatea circumstantelor. Se va fixa pe tinta fara stutter atunci cand se utilizeaza senzorul principal, dar se “lupta” uneori in situatii macro si atunci cand utilizeaza obiectivul telefoto.

Exista, de asemenea, un nou mod de portret care estompeaza fundalul si lasa subiectul in detaliu (acel efect bokeh), care functioneaza bine, dar face cateva incercari inainte de finalizare, pentru a evita ca acesta sa para fake. Videoclipul la rezolutie 4K este acceptat si camera de 16 megapixeli orientata spre fata este foarte buna, captand multe detalii.

Ar trebui sa cumpar OnePlus 5?

Chiar daca, la pretul de 449 £ / 479 $, OnePlus 5 reprezinta cea mai scumpa intrare din serie, este inca incontestabil unul dintre cele mai interesante device-uri in acest moment. Avand in vedere ca flagship-urile concurentei si anume iPhone 7 sau Samsung Galaxy S8 pot costa cu pana la 400 de euro mai mult, putem spune intr-adevar ca OnePlus se afla pe un loc castigator.

Nu este chiar un pas revolutionar asa cum a fost OnePlus 3 la lansare, dar exista imbunatatiri solide in intreaga gama.

Categorized in: