Google lanseaza update-ul software Android O developer preview 1La fel ca anul trecut cu Android N, previzualizarea dezvoltatorului Android O a fost lansata devreme. Aceasta previzualizare a dezvoltatorilor este destinata exclusiv dezvoltatorilor de aplicatii si producatorilor de dispozitive, si este, in mod evident, foarte buggy in acest moment.

Android O aduce cu el limite de fundal, canale de notificare, API-uri de completare automata standard, video in imagine, pictograme adaptive, precum si suport pentru multi-afisare. Google a facut imaginile de previzualizare Android O disponibile pentru dispozitive compatibile, si anume Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel si Pixel XL.

Deocamdata, nu sunt disponibile imagini beta sau OTA, ceea ce inseamna ca utilizatorii vor trebui sa foloseasca previzualizarea dezvoltatorilor pe dispozitivele lor. Pentru reparatii telefoane Bucuresti, acceseaza Service-Gsm.ro.

In timp ce caracteristicile de mai sus sunt lansate cu prima constructie, vor fi mai multe adaugate in timp, deoarece versiunea finala nu se va lansa niciodata inainte de Q3 2017. Google a dezvaluit, de asemenea, planuri pentru dezvoltari ulterioare ale dezvoltatorilor.

Android O Developer Preview 2 va fi lansat in luna Mai, Previzualizarea dezvoltatorilor 3 va fi lansata in Iunie cu API-urile finale, iar Previzualizarea dezvoltatorilor 4 va fi lansata in Iulie. Eliberarea finala va fi in al treilea trimestru.

Aplicatiile Android O in previzualizarea pentru dezvoltatori 1.

Deocamdata, previzualizarea Android 1 pentru dezvoltatori aduce limite de fundal, ceea ce inseamna ca aplicatiile care ruleaza in fundal vor fi controlate mai strict, rezultand o eficientizare a bateriei.

Canale de notificare Android O.

Caracteristica Canale de notificare permite utilizatorilor sa controleze categoriile de notificari ale aplicatiei. Acesta permite dezvoltatorilor sa ofere utilizatorilor un control cu granulatie fina asupra diferitelor tipuri de notificari – utilizatorii pot bloca sau schimba comportamentul fiecarui canal individual, in loc sa gestioneze impreuna toate notificarile aplicatiei.

Android O adauga, de asemenea, noi efecte vizuale si grupari la notificarile care permit utilizatorilor sa vada mai usor ce se intampla, atunci cand au un mesaj primit sau care se uita la notificari.

Android O Autofill APIs.

O alta modificare importanta este API-urile de completare automata, care vor oferi suport-platforma pentru completarea automata. Aceasta inseamna ca serviciul va functiona in cadrul ecosistemului prin selectarea unei aplicatii de completare automata, similar cu modul in care selecteaza o aplicatie de tastatura. Aplicatia de completare automata stocheaza si asigura datele utilizatorului, cum ar fi adresele, numele de utilizator si chiar parolele.

Pentru aplicatiile care doresc sa se ocupe de completarea automata, Google a adaugat, de asemenea, noi interfete API pentru implementarea unui serviciu de completare automata.

Alte caracteristici Android O.

Dupa cum s-a spus mai devreme, Android O aduce, de asemenea suport pentru imagini video, impreuna cu o noua fereastra de suprapunere a aplicatiilor pentru a fi utilizate in locul ferestrei de alerta de sistem si suport pentru mai multe afisari, pentru lansarea unei activitati pe un ecran de la distanta.

Se adauga suport pentru icoanele adaptive care se schimba in fiecare zi, precum si suport pentru icoane animate. In afara de aceasta, sunt adaugate alte cateva caracteristici prietenoase cu dezvoltatorii si puteti citi in detaliu despre acestea, pe blogul celor de la Google.

Categorized in: