Vrei sa ai o gradina organica ?In ultima perioada am tot auzit vorbindu-se despre alimentatia eco . Este binecunoscut faptul ca majoritatea fructelor si legumelor pe care le consumam sunt crescute cu ingrasaminte chimice .

Daca te-ai hotarat sa ai propria ta gradina cu legume si fructe trebuie sa te echipezi cu utilaje corespunzatoare . Motosape , pompe de apa , freze , generatoare si multe alte echipamente sunt la dispozitia ta numai pe  http://agromoto.ro/6-motosape .

Agromoto.ro  este una dintre cele mai apreciate companii de profil din tara noastra . Toate produsele comercializate de aceasta companie sunt de cea mai buna calitate iar pretul este perfect pentru buzunarele oricui . Pentru mai multe informatii acceseaza chiar acum http://agromoto.ro/6-motosape  .

Dupa cum spuneam cateva randuri mai sus, cea mai buna solutie pentru a consuma fructe si legume fara ingrasaminte chimice este o gradina organica . Fie ca locuiesti la casa , fie ca locuiesti intr-un apartament poti sa incepi sa te gandesti la o gradina organica .

O gradina organica inseamna numai cultivarea unor plante perfect adaptate cu zona in care se afla gradina . Plante pentru cresterea carora nu se folosesc pesticide sau ingrasaminte sintetice .

Astfel locul de amplasare a gradinii trebuie ales cu foarte mare atentie. Terenul trebuie sa aiba parte de razele soarelui cel putin 8 ore pe zi . Ideal ar fi ca la inceput sa te idrepti catre o suprafata mica care nu presupune nici multe cheltuieli nici multa munca .

In cazul unei astfel de gradini calitatea este cea mai importanta , si nu cantitatea . Incearca sa cultivi fructe si legume pentru care ai piata de desfacere si care pot fi cultivate in regiunea in care ai terenul .

Daca te hotarasti sa demarezi un astfel de proiect trebuie sa stii ca toti fertilizatorii de care solul are nevoie trebuie sa fie organici . Printre cei mai des utilizati fertilizatori organici se numara gunoiul obtinut de la gaini , oi si cai . Acesti fertilizatori nu sunt eficienti numai pentru gradini cu legume ci pot fi utilizati si pentru gazon . Daca gazonul este pozitionat langa gradina cu legume si este stropit cu substante chimice este foarte probabil ca si gradina ta sa fie afectata . Asadar incearca sa te feresti de substantele chimice daca vrei sa ai o gradina 100% eco .

Un alt fertilizator organic la fel de eficient este compostul din resturi de alimente .

Dupa ce ai pregatit solul trebuie sa incepi operatiunea de semanare si plantare . Pentru o gradina organica sunt ideale straturile inalte , astfel nu esti nevoit sa calci pe suprafata stratului in momentul in care strangi recolta .

Stratul inalt este o solutie foarte eficienta mai ales in cazul plantelor care pot fi recoltate de mai multe ori pe parcursul unui an . Printre aceste plante se numara spanacul , salate verde,  usturoiul , ceapa , morcovii , patrunjelul , mararul , capsunile si ridihiile . Cei care se pricep in ale gradinaritului sunt de parere ca riscul de imbolnavire a plantatiei scade cu cat distanta dintre randuri este mai mare .

Am vesti bune si pentru aceia care locuiesc intr-un apartament de bloc . O gradina organica poate fi amplasata si intr-un apartament . Exista nenumarate legume care pot fi cultivate in ghivece . Ai nevoie de cateva ghivece de diferite dimensiuni , pamant ( pe care il gasesti la orice magazin de bricolaj ) , si seminte pentru legumele pe care le consumi in mod regulat .

O gradina organica este extrem de benefica pentru sanatatea ta si a familiei tale . Astfel ai siguranta ca produsele pe care le consumi nu sunt stropite cu pesticide sau alte substante daunatoare .

Categorized in: