Va achizitionati biletele de avion singuri?Se apropie vara si odata cu ea si vacanta/concediul. Toata lumea asteapta cu nerabdare zilele libere pentru a fugi spre destinatia mult visata.

Poate ca unii dintre voi nu s-au hotarat inca unde sa plece si asta dupa ce au cautat pe internet cele mai bune oferte, au apelat la un agent de turism sau au intrebat prietenii pe unde au mai fost si ce le recomanda. Daca va aflati in aceasta situatie sau daca nu va puteti hotari din timp la locul unde o sa va petreceti concediul, nu trebuie sa va panicati ca o sa ramaneti acasa, astazi existand nenumarate posibilitati de a ajunge in locul dorit in cateva ore.

In cazul in care va alegeti locul unde sa mergeti in concediu pe ultima suta de metri si nu doriti sa va irositi din putinele zile libere pe drum, puteti opta pentru deplasarea cu avionul. In acest fel ajungeti mai repede si scapati de oboseala care s-ar putea acumula pe drum.

Dar, spre deosebire de celelalte mijloace de transport, unde biletele de calatorie sunt mai usor de cumparat, in ceea ce priveste aceste bilete avion trebuie sa fiti atenti la anumite conditii de cumparare. Indiferent ca va achizitionati biletele singuri de pe diferite site-uri de rezervari sau printr-o agentie, pasi sunt aceeasi.

In primul rand trebuie sa va rezervati locurile pentru zbor prin intermediul sistemelor computerizate de rezervare. Rezervarea biletelor este gratuita, dar trebuie sa aveti in vedere ca pe masura ce biletele la zborul respectiv se cumpara, pretul unui bilet poate suferi modificari, adica pretul va creste.

De asemenea odata ce ati efectuat plata biletului si acesta a fost emis, nu il mai puteti modifica sau daca doriti sa ii aduceti anumite modificari, se vor calcula penalizari, care, in cele mai multe cazuri, sunt de 100 %. Daca  doriti, mai tarziu, sa anulati biletul, suma platita va fi pierduta, pentru ca sunteti penalizati cu pretul intreg.

In situatia in care va rezervati singuri biletul de avion, trebuie sa fiti atenti ca unele nu au inclus in pret si taxele de aeroport, asa ca atunci cand gasiti pe site-urile speciale pentru rezervari, un bilet la un pret foarte mic fata de celelalte site-uri sau agentii, cu siguranta mai trebuie sa achitati aceasta taxa. Referitor la modalitatea de plata, alegeti sa platiti in Euro nu in Lei, deoarece daca achitati in Lei trebuie sa platiti si un comision de risc valutar.

Odata ce ati cumparat biletul tot ce mai aveti de facut este sa va prezentati in aeroport si sa aveti grija sa fiti cu doua ore inainte de ora decolarii pentru a se efectua toate formalitatile necesare plecarii. Faceti tot posibilul sa ajungeti la ora la care ati fost informat astfel incat sa nu pierdeti zborul si sa pierdeti bietul. Nici in acest caz nu o sa vi se returneze banii.

Categorized in: