Tot ce trebuie sa stii despre casele de amanet si functionarea lorMulti oameni sunt nesiguri in momentul in care ar dori sa intre intr-o casa de amanet din cauza faptului ca nu stiu la ce sa se astepte, insa avantajele pe care le ofera acestea nu sunt de lasat deoparte. Cei care au avut la un moment dat nevoie de bani si au rezolvat acest lucru cu ajutorul unei case de amanet stiu cel mai bine acest lucru.

Ce sunt de fapt casele de amanet si ce obiecte poti aduce aici pentru a primi bani fie sub forma de imprumut, fie in urma unei vanzari? Iata mai jos cateva informatii printre care poti gasi raspunsurile pe care le cautai.

Casele de amanet au posibilitatea de a cumpara diverse obiecte pentru care le plateste clientilor o anumita suma de bani in functie de valoarea acestora. Acestea au licente de functionare oferite de camera de comert si sunt, astfel, autorizati sa faca cumparari si vanzari de la persoane fizice sau juridice. Acestea nu sunt doar pentru oamenii saraci, desi multi le catalogheaza astfel. Multi dintre clientii acestora sunt, de fapt, oameni din clasele de mijloc si superioare. Pentru a intelege mai bine de ce nu doar cei saraci apeleaza la o casa de amanet, iata un exemplu edificator.

Dat fiind faptul ca majoritatea caselor de schimb valutar pune la dispozitia clientilor serviciul de amanet telefoane, o persoana care detine un telefon marca Apple sau Samsung, acestea fiind cotate ca fiind cele mai de calitate, iar pretul de achizitie destul de ridicat doreste sa renunte la acesta pentru a achizitiona o versiune mai noua. Ce posibilitati ar avea? Una dintre ele o reprezinta vanzarea actualului telefon pe internet, prin intermediul unor site-uri speciale sau al retelelor de socializare unde isi poate gasi clientul de care are nevoie. Insa exista si varianta vanzarii telefonului la o casa de amanet unde dispozitivul va fi verificat si, in functie de valoarea acestuia reiesita in urma unei evaluari amanuntite, clientul va primi o anumita suma de bani. Pe langa suma primita, acesta poate adauga si restul banilor de care dispune si isi poate achizitiona astfel noul model de telefon dorit.

Ce este important de stiut este faptul ca pentru a beneficia de serviciile puse la dispozitie de o casa de amanet este nevoie sa ai 18 ani si pentru a finaliza o tranzactie trebuie sa prezinti o carte de identitate.

Procesul de amanetare a telefonului sau a oricarui alt obiect este unul foarte simplu. Aduci telefonul la casa de amanet si, in primul rand, se realizeaza o examinare detaliata a acestuia cu ajutorul caruia ii va fi determinata valoarea si va fi stabilit pretul pe care casa de amanet este dispusa sa il plateasca in vederea unui imprumut. Daca decizi sa vinzi obiectul respectiv, comunica acest lucru de la bun inceput deoarece poti obtine mai multi bani pe el decat daca il amanetezi. Daca ramai la varianta amanetarii pentru o perioada de timp, vei primi banii, iar in perioada de timp stabilita atat verbal, cat si in scris prin documente specifice ai obligatia de a restitui suma respectiva pentru a-ti putea recupera telefonul sau obiectul pe care l-ai lasat gaj. In cazul in care nu vei respecta aceasta conditie, vei pierde telefonul, insa vei fi liber de orice alta obligatie financiara in relatia cu respectiva casa de amanet.

Categorized in: