Seminee pe gaz vs seminee pe lemne – puncte slabe, puncte forteNimic nu se compara, atunci cand avem parte de o iarna lunga si foarte friguroasa, cu sositul acasa si asezatul in fata semineului, la dezghetat. Fie ca sunt seminee pe baza de gaz sau seminee pe baza de lemne, scopul primordial este indeplinit.

Pentru cei mai multi, focul la care se incalzesc ar trebui sa fie, nici mai mult, nici mai putin un foc facut din lemne. Cu toate acestea, altii prefera un foc care sa-i incalzeasca repede fara a pune mare pret pe sursa acestuia. Fara discutie, trosniturile si pocniturile pe care le face un foc din lemne impreuna cu aroma pe care o da acesta, totul ofera o senzatie de relaxare unica.

Este extrem de important sa cunoastem cateva din avantajele si dezavantajele pe care le ofera arderea lemnelor si cea a gazelor inainte de a alege tipul de semineu pe care dorim sa-l instalam in casa noastra. Ambele se comporta foarte bine in majoritatea cazurilor, in timp ce unele aplicatii necesita un anumit tip.

Semineele pe baza de lemne

Pentru cei traditionalisti, semineele pe baza de lemne reprezinta unica alegere. Un foc din lemn natural pare intotdeauna sa te faca sa te simti mai bine si mai incalzit decat focul pe baza de gaz. In ultimii ani s-au facut cateva imbunatatiri in privinta semineelor pe baza de lemn, cum ar fi semineele izolate. Un semineu izolat poate tine caldura emisa de foc inauntru si aerul rece afara.

O data cu instalarea unui horn de izolare in linie, semineul ar trebui sa fie foarte bine protejat, excluzand posibilitatea ca aerul de afara sa intre inauntru.

De asemenea, unele tipuri de lemn ofera arome mai puternice si pot umple camera cu un parfum calduros, binevenit si relaxant. Aruncarea unui lemn de cedru in focul fierbinte, spre exemplu, poate realiza acest lucru. Putem oricand sa consultam internetul si sa experimentam diferitele tipuri de lemn pe care le putem folosi pentru aprinderea focului intr-un semineu.

Cu un semineu pe baza de gaz nu putem obtine aceste arome naturale. O data cu alegerea celui mai bun tip de lemn vine si misiunea de a taia si depozita acest lemn. Taierea lemnelor reprezinta o munca destul de dificila care necesita destul de mult timp, dar care, totodata, poate reprezenta o modalitate de eliberare a stresului.

Semineele pe baza de gaz

Astazi, o multime de locuinte noi sunt construite cu seminee pe baza de gaz. Unii se multumesc cu orice tip de semineu. Altii nu doresc in ruptul capului sa aiba de-a face cu semineele pe baza de lemne, cu achizitionatul, taiatul si depozitatul lemnelor. Exista, de asemenea, un sentiment general de graba continua pe care ni-l da societatea de astazi.

Toata lumea se grabeste si pentru acest motiv semineele pe baza de gaz incep, incet-incet sa devina din ce in ce mai populare. La fel ca semineele traditionale, si cele bazate pe gaz au puncte slabe si puncte forte.

Este important sa cantarim corect toate optiunile inainte de a face o alegere. Avantajele cu care vin semineele pe baza de gaz se refera in primul rand la comoditate si rapiditate. Cu o simpla apasare de buton putem aprinde si stinge semineul oricand dorim.

De asemenea, semineele pe baza de gaz nu prezinta niciun fel de pericol in ceea ce priveste evacuarea intrucat acestea nu necesita un horn si implicit nu este nevoie de curatare sau control periodic.

Pentru a viziona o gama variata de seminee traditionale si nu numai, accesati http://www.epinvest.ro/seminee-termoseminee/ .


Alte stiri actuale :

1. Casa newyorkeza cu cinci nivele
2. Decoreaza-ti casa in stil vintage contemporan
3. O lustra cu perforatii ingenioase
4. TOP 10 idei inedite de amenajare cu blocuri de beton celular autoclavizat YTONG Design

Categorized in:

Tagged in:

, , , ,