eva-energy_14

Daca esti consumator de gaze in regim reglementat in tara, atunci ai posibilitatea sa iti schimbi furnizorul oricand doresti. Procesul in sine dureaza in jur de trei saptamani.

Nu trebuie sa iti faci griji legat de ce va zice vechiul furnizor pentru ca este dreptul tau sa faci asta si el nu se poate opune deciziei tale. Este valabil acest lucru chiar si in conditiile in care inregistrezi debite restante.

Inca de anul trecut, ANRE – adica Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Energie a creat un cadru unitar in ceea ce priveste pietele de energie electrica, precum si gazele naturale. Lucrurile stau asadar diferit in prezent pentru cei care doresc sa initieze procedura de schimbare a furnizorului.

Liberalizarea pietelor a adus avantaje numeroase consumatorilor si cu atat mai mari sunt acestea pentru cei care stiu sa faca o selectie corespunzatoare a companiei ce ii va furniza gaze sau energie electrica.

Schimbarea furnizorului de gaze si ce trebuie sa ai in vedere

Atunci cand vine vorba despre piata libera, consumatorul poate sa aleaga un furnizor gaze prin compararea diverselor oferte. Mare atentie trebuie sa acorzi insa acestei etape deoarece ofertele de pe piata sunt din cele mai tentante, insa prea putine chiar ofera ceea ce prezinta.

Batalia ce se da intre companiile de distributie este una acerba, iar interesul tau – ca utilizator, este sa beneficiezi de servicii de calitate si de preturi echitabile. Un cost mult prea redus ar trebui sa iti reduce semne de intrebare.

Procesul contine etape intuitive – colectarea de informatii despre initierea unei schimbari efective, actiunea in sine, iar apoi regularizarea obligatiilor de plata.

O lista cu furnizorii licentiati ce ofera astfel de servicii este disponibila si pe site-ul ANRE. O recomandare pentru tine este EVA ENERGY, o afacere infloritoare de altfel, ce ofera numeroase beneficii colaboratorilor.

Poti sa te documentezi cu privire la serviciile pe care le are de oferit, pachete de oferte, costuri, conditii de furnizare si alte astfel de detalii pe www.eva-energy.ro.

Ca sa iti fie mai usor sa iti schimbi furnizorul, ai nevoie sa realizezi un acord, destinat noului furnizor, prin care sa il imputernicesti pe acesta sa solicite schimbarea efectiva. Respectiva notificare de denuntare unilaterala a contractului se transmite apoi spre clientul final, dar si furnizorul de moment.

Proiectul de ordine A.N.R.E. te poate ajuta sa intelegi in detaliu fiecare aspect ce vizeaza acesta schimbare. E de preferat sa te informezi in acest sens ca sa fii sigur ca eviti orice neplacere.

In conditiile in care ai datorii fata de furnizorul actual, sa stii ca schimbarea nu te va scuti de acestea. Exista cai legale prin care respectivul isi poate recupera banii.

Cat despre operatorul de retea, acesta este obligat sa actioneze in calitate de administrator, respectiv sa parcurga demersurile necesare pentru ca tu sa poti efectua schimbarea de furnizor in perioada de 21 de zile calendaristice – cel mult de la solicitare.

Trebuie sa stii ca aceasta procedura nu are cum sa dureze mai putin de 10 zile lucratoare de cand ai facut prima solicitare in vedere schimbarii.

Categorized in: