poate-un-service-iphone-sa-va-consilieze-in-privinta-sistemelor-de-operareUnul din cele mai cautate telefoane din lume ramane iPhone 6, desi au fost lansate multe alte telefoane de top. In momentul in care Apple lanseaza un smartphone de ultima generatie apare si concurenta cu un dispozitiv la fel de performant.

Spre exemplu, Samsung a lansat Galaxy S6, iar acesta a fost considerat practic cel mai bun smartphone cu Android de pe piata.

Totusi iPhone 6 are un succes mai mare decat Galaxy S6. Exista doua motive importante pentru care iPhone va avea mereu un avantaj in fata smartphone-urilor cu Android, si acest aspect il puteti afla daca apelati la o consultanta prin service iPhone, care va poate oferi urmatoarele date: in primul rand, ecosistemul de aplicatii si in al doilea rand intarzierea cu care este primita ultima versiune a sistemului de operare.

Este clar ca Android este un sistem de operare excelent si are numeroase avantaje in comparatie cu iOS. Multi dintre ce care prefera Android considera ca iOS-ul este destul de limitat. Problema Android-ului este data de ecosistemul de aplicatii existent in jurul sistemului de operare.

Desi aplicatiile de top se gasesc si la Android, majoritatea sunt mult mai inestetice. De ce se intampla asta? Principalul motiv este acela ca dezvoltatorii cauta sa ofere cele mai noi functii si totodata cele mai bune aplicatii pe iOS inainte de a le adapta pentru sistemul Android, astfel versiunea cea mai buna este cea de pe iOS.

Cand o aplicatie este lansata, de cele mai multe ori apare mai intai pe iPhone. Acest trend se va schimba treptat, insa va mai dura o perioada pana acest lucru se va schimba radical. In plus, Android-ul functioneaza pe o foarte mare varietate de hardware, astfel ca acesta este mult mai dificil pentru dezvoltatori de testat.

Pentru foarte multi utilizatori, ecosistemul de aplicatii este cea mai importanta parte dintr-un smartphone. Practic, viteza cu care se deschide camera sau numarul de nuclee trec in plan secundar. O alta mare problema a Android-ului este data de numeroasele update-uri ale sistemului de operare.

Unii producatori de smartphone-uri, precum HTC sau Samsung modifica practic sistemul de operare cu propriul lor design. Aceasta nu este aceeasi versiune creata de Google si pe care o regasiti spre exemplu pe telefoanele Nexus. Acest lucru face ca update-ul la ultima versiune de operare sa dureze diferit in functie de fiecare smartphone, de la producator la producator.

Cea mai mare parte a smartphone-urilor cu sistemul Android nu folosesc cea mai noua versiune a sistemului de operare. In schimb cei de la Apple ofera update-ul la sistemul de operare iOS pentru aproape toate smartphone-urile in acelasi timp.

Astfel, puteti fi sigur daca va luati un iPhone ca nu va trebui sa asteptati prea mult pentru cele mai noi functii. In schimb pe sistemul Android, nu puteti sti daca aceste functii vor fi disponibile vreodata. Asa ca acum este greu sa se faca o alegere iOS vs Android.

In concluzie, sistemele de operare sunt de studiat, cand puteti alege cel mai indicat sistem pentru iPhone-ul dumneavoastra.

Categorized in: