O buna relatie intre proprietar si chiriasDaca avem o suma de bani pe care vrem sa o investim, cea mai buna solutie este sa cumparam afaceri. De unde? De pe http://afaceri-proprietati.com/cumparam-afaceri/.

Cele mai des intalnite afaceri sunt cele cu imobiliarele. Din moment ce ti-ai cumparat un apartament, chiar daca nu stai inca in el, iti poti scoate banuti frumosi din chirii.

De ce cumparam afaceri in genul apartamentelor? Pentru ca toata lumea are nevoie de o locuinta si aceste afaceri merg destul de bine in orice perioada. Trebuie sa gasesti insa chiriasii potriviti, daca nu-l ei pentru a locui tu in el.

Deseori apar conflicte intre proprietari si chiriasi. De multe ori acestea se rezolva, insa de multe ori nu. Ce este de facut in astfel de situatii?
Daca esti proprietar si ai inchiriat un apartament, trebuie sa incerci sa mentii o buna relatie cu clientii. Deseori, acestia pot parasi apartamentul daca nu le convine ceva, si pleaca fara a mai lasa loc la negocieri.

Este important sa fii atent si la nevoile pe care acestia le au si sa incerci sa le rezolvi problemele cu calm si bunavointa. Ideal ar fi sa stii de la inceput ce oameni aduci in casa ta, insa, de multe ori acest lucru nu este posibil. Insa, daca reusesti, intereseaza-te care a fost motivul pentru care chiriasii si-au schimbat locuinta. Daca ai putea lua legatura cu fostul proprietar, ar fi ideal. Astfel, vei putea obtine toate informatiile de care ai nevoie.

De cealalta parte se afla chiriasii. Daca esti chirias si vrei sa ai o relatie buna cu proprietarul, trebuie sa ai in vedere anumite aspecte. Este bine sa stii faptul ca proprietarii apreciaza mult persoanele sincere. Fii sincer de la inceput si spune clar tot ceea ce doresti, cu cine vei sta sau alte aspecte relevante. O relatie buna cu proprietarul nu vei putea avea daca nu respecti regulile impuse de la inceput. Discuta clar ceea ce ai voie sa faci si daca vrei sa schimbi anumite aspecte, anunta-l de la bun inceput.

Un motiv des intalnit care duce la adevarate dispute intre proprietari si chiriasi il reprezinta neplata chiriei la timp. Din moment ce ai stabilit o anumita data fixa, respect-o. Daca din anumite motive se intampla ca intr-una din luni sa nu ai banii pentru chirie, recomandat ar fi sa anunti proprietarul si sa-i explici situatia.

Cand stai cu chirie, incearca sa ai grija de locuinta respctiva ca si cum ar fi a ta. Nimanui nu-i place sa-si vada apartamentul distrus, fapt pentru care este important sa pastrezi ordinea si curatenia si sa nu distrugi lucruri. Nu sunt rare cazurile in care pe urma chiriasilor apartamentul arata absolut jalnic. Daca-l ingrijesti sa arate bine, te ingrijesti in primul rand pe tine.

Pentru o buna relatie intre proprietar si chirias este nevoie de intelegere din ambele parti. Cand apare un conflict acesta trebuie rezolvat pe cale amiabila, cu respect si sinceritate. Este foarte neplacut sa ramai fara chiriasi, dar si sa te muti toata ziua dintr-un apartament in altul. Mai lasa de la tine si cu siguranta va fi bine.

Alte stiri actuale :

1. Centrul de Investigatii Media: Romexpo, MOSIA familiei `Imparatului` Vlasov
2. Retailerul danez JYSK, un nou chiriaş al Colosseum Retail Park
3. Piaţa chiriilor, concurată de căminele private. Ce este mai avantajos?
4. La ce îşi poate folosi un proprietar chiriaşii
5. Credite pentru chiriaşii locuinţelor ANL prin Intesa Sanpaolo Bank

Categorized in: