Multiplele beneficii ale terapiei de care te poti bucura si tu !Omul este o fiinta extrem de sensibila la o serie de factori externi care ii pot influenta viata si rutina de zi cu zi. Trecerea printr-o despartire, decesul unei persoane dragi sau stresul acumulat la locul de munca sunt astfel de indicatori care modeleaza un impact negativ asupra indivizilor. In societatea contemporana exista o serie de elemente extrinseci care pot influenta emotivitatea si cognitia unei persoane, printre cel mai des intalnite dintre acestea fiind stresul. Indiferent de varsta, fie ca vorbim despre adolescenti, tineri sau adulti, stresul se poate manifesta intr-un mod diferentiat de la o persoana la alta si poate crea presiuni extreme asupra organismului care se resimt in timp prin acumularea si sedimentarea unor predispozitiei negative.

Efectul maxim al manifestarii stresului sau al altor evenimente puternice poate conduce in mod iminent la depresie. In societatea romaneasca foarte multe persoane asociaza depresia cu episoade de tristete generate de anumiti factori. Insa depresia reprezinta o adevarata problema care trebuie tratata de catre un specialist, fiind cu precadere identificata in functie de regularitatea episoadelor acesteia. Astfel, daca tristetea si lipsa de chef la care se mai adauga comportamentele agitate si emotiile accentuate se permanentizeaza pe o perioada de minim 2 saptamani, atunci cu siguranta trebuie sa apelezi la terapie pentru depresie Cluj, cea mai optima varianta pentru a-ti recapata starea de bine.

Ce trebuie sa stii despre depresie

Depresia este o stare care este des asociata si cu anumite disfunctii sau dificultati cognitive, perceptii negative asupra propriei persoane si mai ales, sentimentul de oboseala cronica te va impiedica sa configurezi o anumita motivatie. Daca si tu te-ai confruntat cu o astfel de situatie si iti doresti sa o depasesti intr-un timp cat mai scurt, terapia este cu siguranta cel mai indicat mod de a traversa situatiile dificile din viata ta. In functie de o analiza primara realizata de catre specialistul psiholog, acesta iti va crea un plan de terapie pe care sa il urmezi cu ajutorul mediat al acestuia.

Datorita conectivitatii crescute a oamenilor din mediul online, psihoterapia se poate realiza astazi si prin intermediul mijloacelor media care permit comunicarea. Cu ajutorul acestor intalniri vei putea identifica in mod prioritar care sunt factorii care iti genereaza episoade depresive, vei invata cum sa depasesti intr-un mod specific si tehnic aceste stari dar si cum sa indepartezi gandurile negative care iti inunda mintea.

Cu siguranta si tu ai trecut cel putin o data in viata printr-un episod depresiv care ti-a marcat intr-o oarecare masura existenta. Evitarea constientizarii unei astfel de simptomatologii poate conduce intr-un mod iminent la un ritm de viata daunator propriului organism, la probleme de integrare sociala si de comunicare cu membrii familiei. Desi depresia poate fi generata de catre evenimente cu adevarat profunde care te-au marcat, a intelege ca ritmul vietii este unul succesiv si cu multiple etape trebuie sa fie un laitmotiv specific al fiecarui individ. Cu ajutor de specialitate si tu poti trece peste evenimentele neplacute din viata ta, poti comunica si exterioriza sentimentele pe care le ai si mai ales, poti deprinde arta de a gestiona elementele puternice cu potential de destabilizare.

Categorized in: