Ghid de cumparare a tinutelor de bucatarieIn acest ghid de cumparare, iti vom prezenta criteriile de care sa tii cont atunci cand iti alegi  tunica de bucatar si  pantalonii de bucatar.

Cum sa-ti alegi tunica de bucatarie? Principalele puncte:

Tunica de bucatarie este o alegere importanta atat pentru bucatar cat si pentru imaginea restaurantului. Intr-adevar, pe langa faptul ca este o protectie vestimentara esentiala pentru purtator, un factor de igiena incontestabil, transmite si imaginea unui restaurant, a unei brutarie, a unei macelarii… Se poarta si cu mandrie si deci adesea este personalizata.

Tunica  de bucatar mai este numita si haina de bucatar. Exista o mare varietate de modele si alegerea poate fi dificila.

Jacheta de bucatarie pentru barbati, femei sau mixta?

Pentru a recunoaste o jacheta de bucatar pentru barbati si o jacheta de bucatar pentru femei, nimic nu poate fi mai simplu. Partea inchiderii este inversata intre modelul feminin si modelul masculin. Dar aceasta tendinta incepe sa se schimbe pe masura ce tot mai multe modele ofera inchideri centrale pentru mai multa modernitate.

Croiurile sunt adaptate la morfologia masculina, precum acesta tunica bucatar barbat cu butoni Nobu sau feminina.

Modelele unisex sunt concepute atat pentru barbati, cat si pentru femei. Acest tip de tunica este ideal pentru echiparea unei brigade complete. Dar acum exista multe modele  disponibile in versiunile pentru femei si barbati.

Tunicile sunt asadar asortate si adaptabile in functie de componenta echipei. Este asadar perfecta pentru a crea tinute de bucatarie armonioase si a oferi clientilor o imagine coerenta, oferind in acelasi timp haine adaptate morfologiei fiecaruia.

Jacheta de bucatarie moderna sau traditionala?

Pana de curand, traditia a predominat in alegerea tunicilor de bucatar. Erau necesare jachete de bucatarie albe, cu maneci lungi, in piept dublu. Jachetele negre de bucatar au fost greu de strapuns, la fel ca si tunicile de bucatar cu maneci scurte.

Insa astazi, tunica de bucatarie a devenit mai populara si poti gasi tot felul de modele si culori care sa raspunda tuturor dorintelor tale, sa transmita o imagine moderna sau sa-ti reflecte personalitatea. Culoarea a fost asociata traditional si cu meseriile alimentare: alb pentru gatit, rosu pentru macelari, bej pentru brutari…

Acum, gasesti tunici traditionale de bucatarie, jachete de bucatarie ultra-moderne, dar si modele care fac o treaba grozava de a revedea traditia cu note moderne subtile.

Cum sa-ti alegi pantalonii de bucatarie? Cateva sfaturi:

Traditie sau modernitate?

Astazi exista o gama larga de pantaloni de bucatarie. Pe de o parte, sunt bucatari atasati de traditie, pe de alta parte, sunt cei care doresc sa incalce codurile. De aceea gasim astazi diferite modele de pantaloni: pantaloni de  bucatarie clasici cu croiala dreapta,  pantaloni de bucatarie subtiri, pantaloni de bucatarie sau chiar  blugi de bucatarie.

Cum sa alegi pantaloni comozi de bucatarie?

Ai de ales intre pantaloni de bucatarie barbati, pantaloni de bucatarie pentru femei si modele mixte. Avantajul modelelor mixte este acela de a putea imbraca o echipa completa fara a pune intrebari. In ceea ce priveste pantalonii de bucatarie potriviti pentru barbati si femei, croiala lor este adaptata morfologiei lor individuale pentru o potrivire mai buna si un confort optim.

Categorized in: