Cum sa castigi bani cu o firma de inchirieri auto?

Orice om de afaceri se gandeste la castig atunci cand demareaza un proiect de business. O firma de inchirieri auto Bucuresti poate genera venituri substantiale antreprenorului, daca acesta are de la inceput in minte un plan de afaceri bine conturat, structurat pe perioade de timp, tinte de atins, puncte tari si puncte slabe.

Viziunea, rabdarea si strategia sunt esential de respectat in orice afacere, inclusiv in cea cu inchirieri auto. Nimic nu trebuie facut la voia intamplarii, totul trebuie conceput ca si cum ai crea in laborator un medicament esential pentru medicina. Un plan solid de afaceri este cheia catre succes.

Ce inseamna sa avem viziune

Oamenii vizionari sunt intotdeauna cu un pas inaintea prezentului. Ei sunt un fel de profeti care, pe baza nevoilor ce se intrevad in piata si a simturilor lor, sunt in stare sa vada in viitor modalitati si modele de business viabile.Viziunea inseamna sa intuiesti dinainte ce preferinte va manifesta societetatea de consum si cum poti tu sa participi la satisfacerea acestor nevoi.

O gandire vizionara include o foarte buna cunoastere a mediului de business prezent, a preferintelor oamenilor si a dorintelor lor. Cati dintre noi s-ar fi gandit, de pilda, ca telefoanele mobile vor deveni mici calculatoare portabile aflate in buzunarele noasstre? Un om ca Steve Jobs s-a gandit, iar modelul sau de smartphone a devenit punctul de plecare pentru inovatii ulterioare.

Strategie

O firma de inchirieri auto trebuie vazuta ca un produs care este oferit unui cumparator. Trebuie sa stim sa pozitionam acest produs pe harta mentala a cumparatorului, prin detalii inedite, diferite de cele ale concurentei. Conceptul de pozitionare este unul de baza in publicitate, marketing si relatii publice.

Daca reusim sa gasim acel atuu care sa diferentieze produsul nostru de cele ale concurentei, atunci o foarte buna parte din mersul afacerii este rezolvata.

O anumita marca de racoritioare, de exemplu, a reusit sa se pozitioneze pe harta mentala a consumatorului printr-o legatura mult mediatizata cu sarbatoarea Craciunului. Acum, foarte multi oameni nu mai pot sarbatori Nasterea Domnului fara acea bautura pe masa, aceasta fiind inevitabil legata de conceptul de “sarbatoare “.

Tot asa, o firma de inchirieri auto se poate pozitiona pe harta mentala a a consumatorului printr-un detaliu inovativ.
Poate, de pilda, prin intermediul unei campanii de comunicare,  sa promoveze un model de business eco in care sa se specifice ca toate masinile pe care le are in dotare sunt nepoluante, astfel multi potentiali clienti regasindu-se in valorile promovate de aceasta. In acest fel, creezi convingerea ca clientii dicteaza regulile afacerii tale, fiind participanti directi. Astfel, clientul devine mai responsabil, putin tentat sa te pacalaesca cumva.

Trebuie stiut ca fara campanii de comunicare, afacerea ta nu este decat o alta dintr-o multitudine de astfel de business-uri. Defineste ceea ce face ca afacerea ta sa fie unica. Aceasta unicitate determina clientul sa apeleze la tine si chiar sa plateasca mai mult.

Nu neglija o asociere de marketing. Poti, de pilda, sa iei legatura cu mai multe hoteluri despre care crezi ca iti impartasesc viziunea, care sa-ti promoveze afacerea prin brosuri sau numere de telefon afisate la receptie. Tu, la randul tau, poti face acelasi lucru pentru partenerii de acest gen.

Categorized in: