Cum a devenit cunoscuta Vanessa Youness Amal?Numele Vanessei Youness Amal, cu siguranta este cunoscut in toata tara, dar si peste hotare, dat fiind faptul ca discutam despre ea ca fiind o persoana care a invins o boala fara leac, mai exact scleroza multipla.

Scleroza multipla (SM) este o afectiune a sistemului nervos central. Persoanele cu SM prezinta deteriorarea acoperirii exterioare a fibrelor nervoase care poarta mesaje (impulsuri nervoase) de la creier de-a lungul maduvei spinarii si catre restul corpului. Aceasta acoperire se numeste teaca de mielina.

O parte din aceasta deteriorare ar putea fi reparata de corp, dar in cele mai multe cazuri sunt lasate mici zone de cicatrizare (scleroza), iar nervii deteriorati nu mai au posibilitatea de a transmite mesaje la fel de eficient ca inainte.

Exista diferite tipuri de SM si fiecare persoana este afectata diferit. Este dificil de a prezice daca un individ va experimenta o forma usoara de SM sau va dezvolta o forma mai severa care provoaca un handicap grav. Unele persoane se confrunta cu atacuri bruste de simptome care ulterior se imbunatatesc sau dispar complet (SM recidivant remitent).

Unele persoane cu SM recidivante remitente constata ca inceteaza sa se mai recupereze, si continua sa se agraveze treptat simptomele lor (SM secundar progresiv). Alte persoane constata ca, de la debut, simptomele lor se agraveaza treptat in timp (SM primar progresiv). Unii oameni se recupereaza pe deplin de la simptomele lor si nu mai apar atacuri de mai multi ani (SM benigne).

Leziunile nervoase suferite de persoanele cu SM sunt cauzate de o problema cu sistemul imunitar al organismului. Sistemul nostru imunitar ne apara de bacteriile si virusurile daunatoare, dar, in cazul SM, ataca gresit o parte sanatoasa a corpului, teaca de mielina. Aceasta se numeste reactie autoimuna. Nu stim exact ce provoaca reactia autoimuna.

SM nu este considerata ereditara, insa oamenii prezinta un risc usor crescut de a dezvolta SM daca cineva din familia lor are afectiune. In timp ce genele joaca un rol, se pare ca exista si un factor de mediu, deoarece SM este mai frecventa la persoanele care traiesc in clime mai reci si mai putin frecvente la persoanele care traiesc in clima mai calda langa ecuator.

SM este o boala care cel mai frecvent apare la adultii mai tineri si aproape trei sferturi dintre persoanele afectate prezinta primele simptome intre 20 si 40 de ani. Femeile sunt de doua pana la trei ori mai predispuse decat barbatii sa fie afectate de SM.

Simptomele SM depind de ce parte a sistemului nervos central este afectata si difera pentru fiecare individ. Este putin probabil ca persoanele cu SM sa prezinte toate simptomele, dar ar putea prezenta mai mult de unul.

Cele mai importante simptome ale acestei boli grave includ spasme musculare, oboseala si lipsa de energie, probleme ale vezicii urinare si ale intestinului, slabiciune sau amorteala la nivelul bratelor sau picioarelor, probleme vizuale (vedere incetosata, durere in spatele ochiului), senzatii neobisnuite precum furnicaturi si intepaturi, probleme de echilimbru, mobilitate si coordonare.

Persoanele cu SM pot avea, de asemenea, probleme emotionale, anxietate si depresie. Alte simptome posibile includ durere, probleme de auz, probleme sexuale, probleme de memorie si probleme cognitive (de exemplu, dificultati in organizarea si planificarea sarcinilor de zi cu zi). Probleme de vorbire si inghitire sunt, de asemenea, posibile.

Dupa cum se poate vedea, SM este o boala grava, si este fara leac. Vanessa Youness Amal a primit acest diagnostic cand avea 22 de ani si se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica.

A ales sa lupte pentru sanatatea si pentru viata ei, iar alaturi de doctorul Stefan Stangaciu s-a vindecat, respectand planul sau de tratament prin apifitofarmacie. Apoi, a dorit sa ajute alte persoane, asa ca a infiintat Clinica Youness, dar si Fondul de Investitii Youness si Fundatia Youness.

A scris si cartea “Tratamentul pas cu pas al Scerozei Multiple prin ApiFito Terapie”, unde prezinta cu lux de amanunte, tratamentul urmat pentru a se vindeca.

Categorized in: