Cele mai intalnite cauze ale divorturilorDivortul este un eveniment neplacut din viata oamenilor, care uneori nu poate fi evitat. Cei care vor sa faca acest pas si cauta avocati divort Cluj sau in orice alt oras, pot sa aiba acum parte de servicii de calitate iraprosabila, profesionalism si sa rezolve aceasta problema destul de repede.

Divorturile survin din diferite cauze, iar ambii parteneri de viata au o anumita responsabilitate in esuarea mariajului lor. In vremurile de criza, aspectele financiare si problemele de acest tip pe care le intampina familiile isi spun cuvantul si afecteaza viata intima destul de mult. Stresul si problemele cotidiene cu care oamenii se confrunta ii expun la acest risc destul de mult si toti trebuie sa stie cum sa se fereasca de asemenea neplaceri.

Exista si cazuri de casatorii care se produc din motive materiale si financiare, iar cand acest aspect nu mai este indeplinit asa cum trebuie, casatoria nu mai este una de succes si despartirea e o urmare destul de fireasca. In alte cazuri, dupa aparitia copiilor intr-o familie, partenerii uita ca ei au si o viata intima, ceea ce contribuie la aparitia unor probleme de cuplu. Daca ei nu remediaza problemele cu care se confrunta, atunci despartirea poate fi vazuta de amandoi ca o ultima solutie la care se poate recurge.

Mariajul aduce multe schimbari in viata oamenilor, iar daca cei care se casatoresc nu au un plan comun de viitor si o viziune identica a succesului in viata si in cadrul familiei lor, atunci nu vor fi foarte fericiti. Disparitia intimitatii intre cei doi parteneri e un alt motiv pentru care ei ajung sa se desparta. Rolul unei vieti sexuale de succes este vital pentru viata de cuplu si problemele in aceasta privinta ajung sa isi spuna cuvantul destul de mult.

Chiar daca partenerii sunt compatibili la inceput, din punct de vedere sexual, ei pot ajunge sa nu se mai inteleaga asa cum trebuie in aceasta privinta. Divortul survine si in cuplurile in care partenerii lucreaza foarte mult si merg in deplasari de lunga durata. Ei ajung sa se indeparteze mult unul de altul si sa nu mai comunice eficient. Astfel, lipsa contactului si a apropierii fizice influenteaza negativ viata de familie.

In orice familie exista conflicte si trebuie sa stim cum sa le facem fata. Acestea pot duce la probleme mai greu de rezolvat daca nu sunt tratate in mod corespunzator si sunt lasate o perioada lunga de timp sa evolueaza negativ. Incapacitatea partenerilor din mariaj de rezolva problemele in mod constuctiv e o alta cauza a divorturilor si neintelegerilor in viata de cuplu.

Astfel, numai daca cei doi inteleg cum trebuie tratate problemele din viata lor ei vor putea sa si le rezolve si sa isi salveze mariajul. Pe termen lung, orice nemultumire poate duce la neplaceri mai mari in viata de familie. Toate sunt mai usor de rezolvat la inceput, in faza initiala, atunci cand cei doi parteneri se pot concentra mai bine asupra gasirii unei solutii constructive pentru ambii. In acest fel, un divort poate fi evitat cu succes.

Categorized in: