Ce sunt halatele chirurgicale si ce trebuie sa stii despre alegerea acestora?Halatele chirurgicale de unica folosinta sunt un instrument important in lumea procedurilor medicale. Cu ele, pacientii si profesionistii din domeniul sanatatii sunt protejati in timpul consultatiilor sau operatiilor.

Acestea sunt produse pentru o singura utilizare si au mai multe modele care au sireturi, maneci complete sau pot fi completate cu mansete de unica folosinta, pentru si mai multa protectie.

Afla mai multe despre tipurile de halate chirurgicale care pot fi utilizate, cum sa alegi cel mai bun halat chirurgicala si de ce este atat de importanta purtarea lor in numeroase situatii.

Ce sunt halatele chirurgicale?

Halatele chirurgicale sunt un tip de sort care acopera personalul medical in fata pacientilor si in fata manipularii sau expunerii la deseuri biologice . Au o latime de 1,40 metri si un metru lungime si sunt de obicei produse in albastru, alb sau verde.

De asemenea, acestea sunt utilizate atunci cand este nevoie sa se protejeze de posibila raspandire a unui virus, cum ar fi coronavirusul, in randul personalului care asigura tratamentul.

In functie de modul de utilizare a acestora, acestea au capacitatea de a fi sterilizate sau nu. De exemplu, halatele chirurgicale utilizate pentru izolare pot fi sterilizate, in timp ce halatele utilizate pentru procedurile chirurgicale si manipularea substantelor biologice sau chimice trebuie aruncate la sfarsitul utilizarii lor .

Aspecte de luat in considerare atunci cand alegi halatul de unica folosinta

Halatele chirurgicale de unica folosinta trebuie sa fie confectionate din materiale netesute, cum ar fi polietilena sau polipropilena. Faptul ca hainele sunt confectionate din tesaturi netesute le confera calitati precum impermeabilizarea, capacitatea de a nu produce scame sau de a nu fi toxice si ofera confort, prospetime si comoditate. De asemenea, sunt antistatice si hipoalergenice.

Este important ca acestea sa fie echipate cu curele pentru a permite o atasare mai usoara la partea din spate a halatului chirurgical. De asemenea, este indicat sa alegi haine care sa acopere cel putin spatele si putin mai mult sub talie sau genunchi.

Avantajele purtarii halatelor chirurgicale

De-a lungul anilor, halatele chirurgicale au devenit din ce in ce mai importante in industrie si in lumea medicala. In trecut, aceste tipuri de halate erau confectionate din materiale grele si, datorita inovatiilor, au devenit mai usoare si mai confortabile datorita utilizarii unor tesaturi precum polipropilena sau polietilena.

Mai mult, de la momentul crearii lor, s-a stabilit ca halatele chirurgicale vor fi destinate protejarii sanatatii personalului medical si a pacientilor tratati. De asemenea, au fost dezvoltate noi tipuri de halate chirurgicale de unica folosinta pentru alte sectoare de fabricatie, cum ar fi industria alimentara, care au caracteristici diferite fata de halatele medicale.

Un avantaj final este ca nu absorb lichide sau murdarie care poate cadea in timpul efectuarii unei proceduri, astfel incat hainele nu sunt compromise pentru a se murdari cu aceste deseuri.

Daca, pe langa halatele chirurgicale, trebuie sa iti completezi tinuta cu produse de unica folosinta, este recomandat sa vizitezi categoria de imbracaminte de unica folosinta de pe site-ul Dispotrading.ro, unde poti gasi produsele de care ai nevoie.

 

Categorized in: