Ce presupune planificarea unui site web?Atunci cand vrei sa-ti deschizi un site web, ai nevoie de ajutorul specialistilor, cum ar fi cei de la IT Exclusiv, daca vrei ca totul sa mearga bine si deschiderea site-ului sa fie un succes.

Specialistii de la IT Exclusiv iti vin in ajutor cu tot felul de idei, dar si cu servicii de optimizare SEO, promovare sau gazduire web. Daca esti interesat si vrei sa vezi preturile, portofoliu, dar si alte informatii care te-ar putea interesa, intra pe http://www.itexclusiv.ro/. Cu siguranta vei ramane impresionat intr-un mod placut.

Deschiderea unui site nu presupune doar crearea acestuia de catre web designeri. Acestia trebuie sa primeasca indicatii de la tine cu privire la ce anume vrei sa faci, fapt pentru care ai nevoie de o planificare a site-ului. Unii pasi tin de tine, altii de cei care se ocupa de site.

•    Alegerea domeniului de internet
Domeniul de internet este adresa pe care o sa o aiba site-ul tau. El este format din doua mari componente si anume din denumire si de extensie. De exemplu, denumirea pentru adresa www.itexclusiv.ro este „itexclusiv”, iar extensia este „.ro”. Se pare ca cea mai cunoscuta extensie web si cea mai cautata este „.com”.

Sunt si extensii de domeniu alocate in functie de zona geografica. Prin urmare, extensia pentru Romania este asa cum probabil stiai deja „.ro”. Si alegerea denumirii este importanta, deoarece aceasta trebuie sa fie cat mai scurta si sa aiba cat de cat legatura cu site-ul tau. Nu poti sa dai unui site denumirea de „florarie” cand tu de fapt comercializezi suruburi.

•    Alegerea unui site web simplu sau al unuia interactiv
Trebuie sa stii ca un site web simplu presupune incarcarea site-ului cu tot felul de informatii. Acesta are in general un design simplu, dar atractiv si e creat in ideea de a informa populatia de anumite subiecte.

Site-ul interactiv este un site mai diferit putin, deoarece el da utilizatorilor posibilitatea de a comunica, deoarece contine o baza de date si pagini programate.

•    Stabilirea bugetului
Pentru a deschide un site web, bineinteles ai nevoie de o anumita suma de bani. Pentru ce? In primul rand pentru cumparea numelui unui domeniu. Aceste domenii nu sunt gratuite, ci ele trebuie cumparate. Sumele variaza in functie de extensie, dar si de denumire.

O alta suma de bani merge si la programarea si designul paginii. Acestea sunt facute de specialisti, specialisti care contra cost se vor ocupa de tot ceea ce tine de aceste aspecte.

De asemenea este necesara o suma de bani si pentru gazduirea lunara, ceea ce presupune alocarea unei sume de bani pentru stocarea fisierelor de pe site.
Acesta sunt principalele costuri, insa mai pot aparea si altele optionale.

Acestia sunt in mare principalii pasi pe care trebuie sa-i ai in vedere cand planifici un site web. Nu uita ca e important sa stii in mod clar ce anume ai de facut si sa faci totul pas cu pas, astfel incat la final totul sa fie realizat cu bine.

Categorized in: