Ce ar trebui sa stii despre cestile de espresso?Adevaratii consumatori de espresso, sunt cei care pot face mare caz despre cana sau paharul in care se afla espresso-ul lor.

Dar daca esti doar un consumator obisnuit, care pur si simplu preferi gustul de espresso in detrimentul altui sortiment de cafea, atunci s-ar putea sa nu iti pese prea mult de felul de ceasca specifica, in care iti bei espresso-ul. Cu toate acestea, in alte tari, in afara de cestile pentru espresso din SUA, aceste cesti sunt considerate a fi mai mult o arta, decat orice altceva.

De exemplu, in Italia, si parti ale Europei cestile de espresso sunt realizate manual. Daca esti interesat de consumul de espresso, inseamna ca pentru tine este destul de importanta gasirea unui anumit fel de ceasca de espresso, in care ti-ai putea bea aceasta bautura preferata.

In plus, cumpararea unui set de cesti de espresso este, de asemenea, un minunat cadou care poate fi acordat, unori bautori avizi de cafea si espresso. Iata cateva sfaturi care merg impreuna cu cumpararea de cesti de espresso, insa, totodata, lumea trebuie să fie atenta cu privire la:

Calitatea cestii de espresso

In primul rand si cea mai importanta problema pe care trebuie sa ti-o pui este despre calitatea cestilor de espresso pe care le cumperi. Exista cu siguranta nenumarate tipuri de cesti pentru espresso ce pot fi cumparate, incluzand cele din plastic rigid, de sticla, printre alte materiale, cel mai bun material de calitate, care este frecvent ales pentru cestile de espresso, este de portelanul. Nu numai ca aceste cesti de portelan au format o traditie de-a lungul anilor in mai multe tari, dar face ca aceste cesti sa devina o arta in sine!

Deasemenea si dimensiunea cestii de espresso din portelan face o mare diferenta. In mod traditional, toate aceste cesti de portelan care sunt folosite pentru espresso se servesc de obicei in gramaj de 2 – 3 uncii (58 grame). Cu acest gramaj nu poti spune ca vei umple ceasca de espresso, doar cu aceasta bautura, mai ales ca multi oameni adauga anumite topping-uri, cum ar fi frica sau ciocolata rasa.

Turnarea insa de aproximativ o uncie (29 grame), este ceea ce majoritatea oamenilor prefera, pentru a lasa destul spatiu pentru topping-urile pe care vor sa le adauge la shot-ul lor de espresso.

Stilul cestilor de espresso

Asa cum am mentionat, multe cesti de espresso, din portelan, au o nota personala adaugata si multi oameni fac mare caz, de designul care este frecvent afisat pe cestile de espresso. Exista tot felul de modele elegante din care se poate alege pentru designul cestii de espresso, dar era digitala a revolutionat cu adevarat modul in care imaginile sunt puse pe pahare si cesti, plus pe alte materiale din întreaga lume.

Din acest motiv, poti regasi modele high-tech si pahare sau cesti espresso colorate in toate culorile in jurul lumii, datorita unui mare aport de tehnologie! Cu toate acestea, cestile de espresso sunt cumparate in mod traditional de cei care au un design bun in minte.

Luand in considerare toate lucrurile, materialele din care se confectioneaza cestile de espresso, cat si designul pe care acestea il au, sunt doua mari probleme cu care consumatorii acestei bauturi de confrunta, atunci cand vine vorba de bautura lor speciala. Consumul de espresso are o traditie lunga in mai multe tari din lume, si o parte din aceea traditie se bazeaza pe modul in care aceasta bautura este consumata.

Categorized in: