Cat este de eficienta acupunctura pentru a renunta la fumat?Sunteti fumatori  si doriti sa renuntati la acest viciu insa vi se pare imposibil? Daca nu ati reusit utilizand guma si plasturii cu nicotina, nu trebuie sa va ingrijorati. Astfel, puteti incerca ceva nou, precum acupunctura, aceasta fiind o practica antica, care utilizeaza acele. Aceste ace sunt introduse in piele, pentru a permite energiei Qi sa circule de-a lungul trupului, pentru a favoriza renuntarea la fumat.

Daca vizitati pentru prima data un acupuncturist si ii marturisiti ca doriti sa renuntati la fumat, iar acesta va adreseaza cateva intrebari, urmeaza sa va examineze urechile si sa caute zonele corpului, unde nivelul de energie este scazut. Dupa identificarea zonelor respective, sunt introduse acele de acupunctura, iar de regula sunt utilizate cinci ace, care patrund in diferite puncte de acupunctura.

Tratamentul este finalizat dupa o ora, iar atunci cand sunt indepartate acele, va este recomandat sa utilizati magneti de ureche, astfel sesiunea de acupunctura va continua chiar si dupa ce veti parasi cabinetul.  In ceea ce priveste durerile care pot fi resimtite, acupunctura este o terapie nedureroasa, insa exista fumatori care au sustinut ca au simtit o intepatura si au devenit somnorosi.

Majoritatea fumatorilor trebuie sa viziteze un cabinet de acupunctura de 4-6 ori inainte sa observe o imbunatatire in ceea ce priveste dependenta de nicotina, iar un studiu arata ca pacientii au simtit o scadere a dorintei de a fuma dupa una sau doua sedinte. De asemenea, 7 din 10 fumatori au reusit sa renunte la fumat dupa 5 sau 6 sedinte, aceste rezultate fiind extrem de incurajatoare.

Bineinteles, exista si persoane care se indoiesc de eficienta acupuncturii in combaterea dependentei de nicotina, deoarece, cu toate ca exista efecte pozitive ale acupuncturii intr-un timp scurt, efectele sale nu au fost confirmate. Din acest motiv, anumite jurnale de sanatate afirma ca nu este clar daca acupunctura poate sa ajute la inlaturarea dependentei de nicotina.

Astfel, este important de retinut faptul ca acupunctura nu este permanenta, astfel incat aceasta va ajuta sa reuntati la fumat, insa depinde de dumneavoastra daca doriti sa continuati tratamentul. De asemenea, trebuie sa gasiti modalitati prin care sa rezistati tentatiei de a fuma si va este de ajutor daca incercati sa petreceti cat mai putin timp in preajma persoanelor care fumeaza.

Daca veti fi dedicati dorintei de a renunta la fumat, cu siguranta veti reusi, insa este important sa fiti hotarati. Acupunctura s-a dovedit a fi extrem de folositoare, insa este important sa acceptati serviciile oferite de un acupuncturist profesionist, motiv pentru care se pot face cercetari online pentru a afla daca cabinetul respectiv este acreditat.

Odata ce ati gasit clinica potrivita si ati aflat toate informatiile necesare, puteti incerca sa urmati o astfel de terapie, insa trebuie sa va dedicati programului pe care il urmati. Daca va veti stradui, veti reusi sa renuntati la fumat, pentru a preveni astfel, afectiunile ce pot fi cauzate de patrunderea nicotinei in organism si a sustine starea de sanatate a organismului. Decizia de a renunta la fumat este una dintre cele mai importante pe care le puteti lua pentru a va schimba stilul de viata.

Categorized in: