Vanzarile iPhone intra in declin in China si EuropaFirma Apple se astepta inca de la inceputul anului la o perioada de scaderi a vanzarilor si se pare ca aceasta perioada deja a sosit.

Potrivit ultimelor estimari ale firmei de research in marketing Kantar Worldpanel, vanzarile pentru device-urile cu sistem de operare Android au depasit vanzarile de sisteme iOS in Statele Unite, Europa si China, intr-un trend ascendent in fiecare an.

Vrei piese iPhone originale? Intra pe AccesoriiGsm.ro.

Aceasta firma de marketing sugereaza ca device-urile iOS au pierdut aproximativ 3.2 puncte procentuale din totalul vanzarilor in China pe o perioada de doar 3 luni cu final spre sfarsitul lunii Martie, 2016.

In mod interesant, vanzarile de device-uri Android s-au situat la polul opus, crescand cu aproape 3.4% in aceste tari, in aceeasi perioada. Este practic prima data din 2014, cand Apple incepe sa piarda din market share pe piata chineza, acolo unde aceasta companie a depus unele din cele mai mari eforturi de marketing, introducand iPhone 6 si iPhone 6 Plus in 2014.

Cei de la Apple vor fi de asemenea ingrijorati sa constate pierderea a 0.5% din market-share-ul pe Statele Unite. Potrivit unor estimari, compania a vandut 38.3 milioane de device-uri iPhone in aceasta tara pe perioda descrisa mai sus in articol, cu 500.000 mai putin decat in aceeasi perioada a anului precedent (aproximativ Ianuarie-Martie 2015).

Pe de alta parte, device-urile cu Android au castigat 3.3 puncte procentuale din vanzari in Statele Unite, in aceeasi perioda de timp. Asta ne face sa credem ca a existat o migrare masiva a utilizatorilor catre un cu totul alt tip de smartphone (cu sistem de operare Android) de la alti producatori.

In Australia si Japonia, iOS a realizat cresteri de 0.3% si respectiv 0.4%. In Europa totusi, numerele au scazut cu 1.8%, sugerand un declin in vanzari si in market-share, de la 20.9 la 19.2, fata de anul trecut in aceeasi perioada. Intre timp, Microsoft Windows Phone continua si el sa aiba un declin semnificativ pe piata din Statele Unite, dar si in Australia si Europa.

Se pare ca utilizatorii nu mai sunt atat de incantati de smartphone-urile cu iOS si cu Windows, preferandu-le pe cele cu Android.

Din punctul nostru de vedere, consideram ca nu este o idee tocmai buna, fiecare sistem de operare avand avantajele si dezavantajele lui, dar probabil utilizatorii pur si simplu s-au plictisit de un anume gen de smartphone sau sistem de operare si au dorit sa incerce si altceva.

iPhone SE, pe care cei de la Apple abia l-au lansat acum o luna, reprezinta speranta companiei de relansare a vanzarilor pe piete diferite, inclusiv pe pietele emergente. Multi utilizatori sunt deja de parere ca mult asteptatul iPhone 7, care va fi lansat spre sfarsitul acestui an, va trebui sa contina tehnologii de varf si sa fie semnificativ mai ieftin decat pretul practicat pana acum de Apple pentru flagship-ul anual, pentru a se bucura de un real interes si pentru a recupera pierderile companiei, prin cresterea vanzarilor pe toate pietele.

Categorized in: