Lemnul si fierul forjat sunt cele mai bune alegeri pentru rafturi. In momentul in care va cumparati rafturi pentru depozite cele mai importante elemente sunt rezistenta si siguranta pe care ele pot sa le ofere si de aceea noi va recomandam sa alegeti de fiecare data cele mai sigure solutii in ceea ce priveste depozitarea pentru  evita pierderile substantiale.

In ultimul timp artistii de pretutindeni folosesc combinatii de lemn si fier forjat pentru a realiza cele mai interesante piese de mobilier. Acestea sunt facute in stil baroc si sunt facute cat se poate de delicat. Chiar si inainte fierul forjat era folosit pentru a realiza ornamentele dar in prezent se foloseste si pentru a face mobila.

Prin urmare au aparut mai multe piese de mobilier care au modele foarte sofisticate precum rafturile, mesele si scaunele si asa mai departe. Inainte lucrul acesta era imposibil dar artistii au aratat in momentul de fata contrariul si au adus in galeriile de arta cele mai interesante rafturi care au uimit publicul.

Sunt si multi artisti care si-au petrecut ore intregi cu scopul de a se documenta in ceea ce priveste legatura cu fierul. In legatura cu lemnul masiv sunt deja cunoscute mai multe detalii si artistii s-au familiarizat cu materialul acesta. Chiar din perioada antica sau din cea medievala au aparut si obiecte de mobila care sunt facute din fier forjat combinat cu lemn.

Lemnul-si-fierul-forjat-alegeri-inspirate

Trebuie sa recunoastem si faptul ca in prezent fierul forjat e un material rar intalnit in realitate desi vedem peste tot expunerea unor lucruri similare cu cele care au  fost facute din fier autentic. Inainte de a trece si mai departe cu prezentarea este important sa spunem si faptul ca fierul forjat este un tip specific de fier si ca materialul traditional al unui fierare este tocmai fierul forjat.

 

Termenul face referire la modul in care este realizat metalul prin lucrarea sa care se repeta sub actiunea ciocanului. In trecut munca fierarilor se cunostea sub denumirea de feronerie. Numele acesta a persistat destul de mult pentru o asemenea arta desi materialele utilizate puteau sa fie oricare altele decat fierul forjat.

Caracteristicile pe care fierul forjat le are poate sa le faca sa fie considerate declaratii de buna stare. Persoanele care isi comanda o asemenea executie vor trebui sa stie si ca statutul unui astfel de mobilier trece la unicat. Fierul acesta este atat de cautat si atat de pretios pentru ca se prelucreaza manual si sunt si mult fierari care inca mai utilizeaza baterea cu ciocanul petru a prelucra prin incalzire.

Fierul se tine in foc pana cand ajunge maelabil si continult scazut in carbon il face sa fie tot mai ductil si mai maleabil dar si mai rezistent si mai simplu de sudad prin comparatie cu nemetalele.

Trebuie sa stiti si ca lemnul combinat cu fier forjat reprezinta una din cele mai inspirate alegeri pentru a face decoratiunile sau amenajarile interioare. Asa cum spuneam dupa documentarea pe larg in ceea ce priveste lemnul masiv sau fierul forjat, artistii sunt capabili sa uneasca aceste elemente naturale pentru a face opere de arta in designul interior dar si in cel de produs.

Categorized in: